söndag 30 januari 2011

Muslim kritiserar politiker och fundamentalistiska moskéer

DEBATTARTIKEL Muslimen Fateme Gosheh gjorde en minidokumentär 1999 som sedan visades på festivaler. Den hette ”Slöjans integration” och handlade om unga muslimska tjejer som bär slöja. I filmen pratade man om svårigheter i att vara beslöjad och svenska samhällets syn på det, om familjen och om sina drömmar.

Denna film nämner Fateme Gosheh i en debattartikel i Göteborgsposten där hon kritiserar både fundamentalistiska muslimer, moskéer och organisationer som vill skapa ett islamskt Sverige samt att hon även upplever den påtvingade segregationen. Hon kritiserar också Sveriges politiker och makthavarna som tillåtit utvecklingen och säger rakt ut att integrationen av muslimer har misslyckats.

Vårt försök att blir en del av samhället och vara svenskar har gång på gång misslyckats och vi står nu här tomthänta, behandlade som andra klassens medborgare.

Jag lade märke till det när jag gjorde min film, Slöjans integration i en förort i Göteborg 1999. Då attackerades jag av en talibanklädd man med sin käpp eftersom jag filmade muslimska kvinnor utomhus, på gatan. Tjejerna som medverkade i filmen skrek och sprang upp i höghuset intill. Att den religiöse mannen fick bestämma över dem var en del av deras vardag. Även om jag inte kunde tro mina ögon fortsatte min kamera att rulla. Denna märkliga och starka känsla av rädsla har följt mig ända sedan dess. Tystnaden, nonchalansen, flatheten och likgiltigheten från politikerna för vad som pågick i samhället gjorde mig förtvivlad.

Utvecklingen i samhället innebar att moskéer dök upp som svampar ur jorden liksom islamister med sin fundamentalism.

Moskéerna och de islamska organisationerna gjorde entré på den svenska politiska arenan med sina hot.

Moskébyggarna utnyttjade enkla människors tro för att skaffa sig politisk makt och inflytande och har fått representera muslimerna i samhället, däribland mig själv. De kom med krav på sharia-anpassade lagar för muslimer, lagar med förbud mot hets mot religion och halalslaktat kött åt alla – I ett teveinslag satt Fredrik Reinfeldt i möte med Sveriges muslimska råd och godkände förslaget.

Med könsseparationen i moskéerna och mental träning av våra unga killar med identitetsproblem till unga killar med stark identitet, till vansinnetolkad islam, till martyrskap genom självmordsbombning och till jihad innanför och utanför Sveriges gränser, följer problemen.

Hon kritiserar Helena Benaouda och Södermalmsmoskén för att denne agerar talesperson för muslimerna genom Sveriges muslimska råd i alla tänkbara sammanhang. Fateme Gosheh kommenterar även att svärsonen sitter gripen för terrorbrott.

Hon (Helena B, anm PI) valdes för hon var den enda som pratade svenska obehindrat. I Södra moskén, som hon var ordförande för, reagerade hon inte på könsdiskrimineringen och separationen.

Fateme Gosheh menar att regeringarna svikit kvinnorna till förmån för de fundamentalistiska grupperingarna.

Till exempel när Mona Sahlin, som integrationsminister, besökte moskén på Södermalm i Stockholm iklädd slöja i efter terrorattacken i New York den 11 september 2001.

Hon nämner även jippot Halal-tv som gick i SVT 2008 (där bland annat Cherin Awad tidigare backat upp stening i Somalia, anm PI)

Vidare skriver hon:

Min fråga är om vi ska ha en moské som är baserad på en omodern, fundamentalistisk herrklubb som begränsar vår yttrandefrihet och som inte förstår sitt eget bästa, nämligen att islam måste reformeras till en religion som är anpassad till ett demokratiskt samhälle och inte en medlöpare till dogmatism och fundamentalism? De islamska organisationerna har själva hjälpt till att skapa segregationen av muslimer genom att skapa en falsk och homogen bild av oss i världens modernaste land.

Och politikerna får en slutkänga:

Ni har bidragit till denna segregation, och nu kräver ni integration av oss. Det är hyckleri och dubbelmoral.

GP

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt