tisdag 4 januari 2011

Kommentar slutar med misshandel

MISSHANDEL En kränkande kommentar utvecklas till ett bråk som resulterar i misshandel.

Tidigare i år anlände en 27-årig man tillsammans med sin 19-åriga flickvän till en tunnelbanestation i en av Stockholms södra förorter. Där befinner sig tre killar utan något att göra. Flickvännen går några meter framför pojkvännen varpå en av killarna fäller en mindre smickrande kommentar som går ut på att han ska göra något med henne.

27-åringen går då fram till killen, som är 17 år, och kräver att han framför en ursäkt. Ingen sådan ges varpå gruff uppstår. 17-åringen utdelar då flera sparkar, vilket bevittnas av en spärrvakt, och resulterar i två stygn.

Tingsrätten bedömer att spärrvaktens uppgifter, i enlighet med 27-åringens, är trovärdiga då hon saknar relation till såväl gärningsman som målsägande.

Påföljd

Straffvärdet för det brott 17-åringen gjort sig skyldig till, och erkänt men hävdat att han handlat i nödvärn, är fängelse i två månader. Då gärningsmannen var 17 vid tillfället krävs att det föreligger synnerliga skäl för denna påföljd. I stället döms han till ungdomstjänst.

Dom

Joe Nicolas Reyes Carrasco, 930531, döms till ungdomstjänst i 50 timmar samt ett skadestånd till målsägande på 9 919 kronor för misshandel.

Södertörns tingsrätt, B 14002-10

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt