fredag 28 januari 2011

Flydde arrangerat äktenskap stenades till döds

AFGHANISTAN Den 19-åriga kvinnan blev såld för $9 000 till ett arrangerat äktenskap och flydde tillsammans med en gift tvåbarnsfar till Pakistan. De övertygades om att det skulle vara säkert att återvända hem. Straffet blev döden medelst stening av byborna.

Vem som helst som vet något om islam vet att stening står i koranen, och att det är islamisk lag. Det finns människor som kallar det inhumant – men då de gör det förolämpar de profeten. De vill ta hit utländskt tänkande till det här landet. – Zabiullah Mujahid, talibansk talesman

Videon visar hur paret stenas till döds för påstått äktenskapsbrott. Hundratals bybor ses stå omkring flickan, Siddqa, iklädd burka och begravd upp till midjan. Två mullor förkunnar domen varpå pöbeln börjar kasta stenar mot hennes huvud och kropp medan hon desperat försöker ta sig loss.

Den 19-åriga kvinnan kollapsar, täckt av blod, men överlever mirakulöst nog. Då tar en av talibanerna fram en AK-47:a och skjuter henne tre gånger i huvudet medan folkmassan ropar ”allahu akbar”.

Hennes älskare, Khayyam, förs sedan fram framför folkmassan med händerna bundna bakom ryggen. Han har en ögonbindel och hukar ned för att försöka skydda kroppen från stenarna som viner. Innan han dör hörs han snyfta.

Videon sägs vara inspelad i Kunduz i oktober 2010. Delar av den har klippts bort då bilderna varit alltför hemska för att visa.

Daily Mail

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt