onsdag 5 januari 2011

Mer om svensken Abudala Karim

INKOMPETENT Vår artikel om den ensamkommande “svenske” terrorist-wannabe som i onsdags arresterades i Uganda har genererat många reaktioner och kommentarer här på PI. Och detta med all rätt förstås, för här ser vi ju ytterligare ett resultat av den närmast osannolika slapphet och inkompetens som regerar den svenska invandringspolitiken.

Att Migrationsverket ständigt fattar dåliga beslut i frågor som rör “ensamkommande flyktingbarn” kan ju till mycket stor del tillskrivas sossen och generaldirektören Dan Eliasson som själv sagt att han tycker “nästan alla skall få stanna”.

På Migrationsverket har man ju infört det som kallas LEAN-modellen som från början är ett produktionstekniskt system från bilfabriken Toyota. I korthet fungerar det på Migrationsverket så att allt skall gå fort, inga onödiga frågor skall ställas och fattar man ett felaktigt beslut så är det OK så länge beslutet innebär permanent uppehållstillstånd.

Inga åldersutredningar görs längre på alla dessa skäggiga “barn” som påstår sig komma från Somalia, och språktester görs endast i undantagsfall. Enligt uppgift har alltså den “svenske” Abudala Karim för Migrationsverket uppget att han är under 18 år och kommer från Somalia. Naturligtvis fanns det inget pass eller ID-handling som bevisade det, och självklart gjordes ingen ordentlig utredning.

Ett svenskt främlingspass utfärdades raskt, och sedan kunde “flyktingen” snabbt resa tillbaka till Afrika. Hur den resan bekostades verkar ingen ha forskat i, men vi kan väl lugnt utgå från att med svenska bidrag som en bra grund att stå på så kan nog sådant lösas.

Så, i Uganda uppdagas att mannen också har ett annat pass, som helst plötsligt och på ett mystiskt sätt dykt upp. Men nu var det inget somaliskt pass, det var ett kenyanskt och som dessutom visade att han var född 1983, inte 1992 som det står i det svenska främlingspasset.

Om det kenyanska passet är äkta visar det alltså att det “ensamkommande barnet” är 29 år gammal och från Kenya, inte 18 år och från Somalia. Frågan man måste och skall ställa till Migrationsverket, Dan Eliasson och ytterst regeringen är: Hur många sådana här fall finns det egentligen i Sverige?

Något vi bör vara ytterst medvetna om är det sannolikt finns väldigt många sådana här bedrägerier som passerat. Anställda på Migrationsverket som skriver till Merit Wager borde veta:

Bortsett från att Expressen kallar honom för "svensken" – han har ett främlingspass, inte ett svenskt! – så är killen ett så kallat ensamkommande barn som sagt sig vara från Somalia, och som fått PUT inom tre månader enligt vår GD´s uttryckliga order och utan att handläggaren fått ställa några "onödiga" frågor.

Nu visar det sig att killen har ett kenyanskt pass också – och i det passet är han mycket äldre. Plus att detta stackars ensamkommande barn nu är ute och reser på egen hand. De är inte precis billiga för skattebetalarna, de här ensamkommande barnen som numer är så många att de verkar ha en egen charterlinje till Sverige.

Migrationsministern skrev ett debattinlägg i Sydsvenskan den 22 december (på Opinion, titeln "Ta ansvar för flyktingbarnen") som han avslutade så här:

"Det saknar vett och sans att Sverige skall ta emot fler (ensamkommande barn) än de två näst största mottagarländerna tillsammans – och fyra gånger fler än de fyra länder som kommer efter i ligan. Av alla som kom till Sverige, Storbritannien, Norge, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Tyskland, Danmark, Finland, Schweiz och Irland under årets första tre kvartal så sökte sig 30 procent till Sverige.

Det är en skev fördelning som måste förändras, och regeringen verkar också för att det skall ske."

Ett gott råd till ministern vore att börja med att kolla vad Migrationsverket håller på med.

En annan migga som reagerat på detta är väldigt klar med vad som händer och har hänt på Migrationsverket vad gällande beviljande av permanenta uppehållstillstånd baserat på rena rama blåljugandet.

Den stora frågan är: Varför tvingar vår arbetsgivare (svenska staten) oss att göra så? Att låtsas tro att varenda papperslös person som säger att han (och det är oftast en "han") kommer från Somalia – eller en mängd andra länder – och ofta också att personen dessutom är minderårig? Språkanalyser ska inte göras "i onödan" och inte heller åldersundersökningar.

Det är snabba PUT som gäller, helt enligt Lean-modellen och vår GD:s princip som går ut på att nästan alla ska få PUT. Jag är rädd att vi har beviljat massor av tillstånd som vi inte kan stå för… Hoppas att det fattiga landet Uganda ställer oss till svars. Tänk om den "svenske" 18-åringen hade lyckats med sitt självmordsuppdrag och dödat oskyldiga människor i Uganda. Vem betalade hans resa, svenska socialtjänsten kanske? Vem gav honom det "svenska" passet helt i onödan och felaktigt ? Migrationsverket, givetvis.

När det nu är så att vi ,enligt GD:s vision, måste bevilja PUT åt alla och envar, varför måste vi också bevilja dem främlingspass? Påstår man att man flyr från krigets Somalia till ett nytt liv Sverige så väl inte det första man tänker på en utlandsresa?! I synnerhet inte om man är ett stackars krigsskadat och analfabetiskt "barn".

Om en person, som den här "18-åriga svensken" (en kenyansk medborgare, äldre ön 18 år och med somaliskt ursprung) inte får ett främlingspass av oss på Migrationsverket  så måste han resa ut med sitteget,  äkta kenyanska vuxenpass när det är dags för terrorhandlingar. Men då blir det förstås lite svårt för honom (och andra) att resa ut ur Sverige och han kan definitivt inte resa tillbaka hit till sin asylinvandrartillvaro.

Nu väntar jag bara på att få se en massa vurmare för ensamkommande ungdomar vädja att svenska UD betalar "hemresan" till Sverige för den här stackars killen som inte gjort någonting.

Oavsett om han döms eller inte i Uganda, så bör hans tillstånd i Sverige givetvis återkallas direkt. Och han ska inte flygas hit för någon utredning, det räcker att svenska ambassaden ger oss en kopia av hans äkta, kenyanska pass. Är han oskyldig så får han återigen bosätta sig i sitt hemland Kenya. Annars får han väl ta det straff han som kenyansk medborgare döms till i Uganda, för de dåd han utfört eller planlagt att utföra. Sveriges problem ska han inte vara.

Ord och inga visor, och om detta har Merit Wager skrivit i åratal utan att ha fått speciellt mycket respons på det.

Till sist det alldeles självklart skamliga journalistiska grepp som boulevardblaskan Expressen drar till med. Att kalla denna 29-årige man från Kenya för svensk är ju så genomuselt så det saknar motstycke. Vad grundar man påståendet att han är svensk på? Merit Wager skriver också om den saken:

Vet faktiskt inte svenska journalister, som skriver i tidningar som läses av hundratusentals människor, att man inte kan skriva: "18-åringen från Sundsvall fick sitt svenska pass i slutet av november" när en asylsökande har fått ett främlingspass? Och varför tar inte svenska journalister reda på fakta innan de rusar till sina tangentbord och vräker ur sig saker som inte stämmer? Vad innebär det att vara "ansvarig utgivare" av en tidning (eller tv och radio) om man kan producera vilka sagor som helst och vilseleda folk som tar del av dem?

Mannen är ju inte på något sätt "svensk" och Sverige har inget som helst ansvar för en person som ljugit sig in i Sverige både vad gäller nationalitet, ålder och asylhistoria och som inte har någon anknytning alls till Sverige!

Och kan någon förklara för mig varför personalen på svenska ambassaden i Ugandas huvudstad Kampala lägger ner tid och skattebetalarnas pengar på att beskäftigt träffa “svensken” när han är är lika lite svensk som valfri svart afrikan på Kampalas gator? Från Expressen : Personalen på Sveriges ambassad i Kampala träffade svensken för första gången i går – en vecka efter gripandet.

Gustaf Janson

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt