söndag 2 januari 2011

Finken Jönsson har dålig ekonomi vill stämma några nassar

BEDRAGARE För de flesta av Politiskt Inkorrekts läsare är våldskommunisten och låtsasjournalisten Fredrik ”Finken” Jönsson en välkänd och tragisk figur. Jönsson, som efter att ha gått en tjugofemöresutbildning på någon vänsterinfesterad folkhögskola numera titulerar sig ”frilansjournalist” och ”föreläsare” trots att han enligt uppgift saknar både F-skattsedel och momsregistrering, har som bekant satt i system att förtalsanmäla en rad SD-politiker så fort det börjat blåsa lite snålt i den Jönssonska plånboken. Åsikten att ”Finken” gjort dessa anmälningar av enbart ekonomiska skäl har flera gånger framförts, och att han då skulle utnyttja den CP-skada han har för att i domstolarna framkalla sympati för sin sak.

Jönsson själv är flera gånger misstänkt för att aktivt ha deltagit i diverse vänsterextremistiska våldsdåd riktade mot demokratiska sammankomster. Han har dock aldrig blivit formellt anklagad eller dömd för något av dem , trots vittnesuppgifter som hävdat hans skuld. Han har i en artikel även framfört direkta lögner om Politiskt Inkorrekt, en artikel som försvann illa kvickt från weben när detta upptäcktes.

För sitt deltagande i diverse våldsmanifestationer av utomparlamentarisk extremvänster och för att bland annat ha försvarat en AFA-attack mot SD-politikern Björn Söder i Eslöv 2006 och på sin blogg ha skrivit att Jimmie Åkesson är ”en glappande käft som enbart antirasister ute på gatorna kan täppa till” belönades ”Finken” år 2007 med 50 000 kronor av stiftelsen Artister mot nazister. Motiveringen var ”för sitt personliga mod och sitt agerande mot högerextremismen”.

Just attacken mot SD där Björn Söder skadades anses vara det mest tydliga exemplet på hur ”Finken” Jönsson klarat sig undan från att ställas till svars för sitt våldsutövande. Trots att han själv erkänt att han var på plats och ett vittne fanns som såg honom delta i våldsutövandet ställdes han aldrig till ansvar då tre andra ”vittnen” intygade att ”Finken” överhuvudtaget inte befann sig i Eslöv vid tillfället. Efter ett förtalsmål där SD:s Carina Herrstedt och Stefan Olsson fälldes skrev man i SD-kuriren (ej kvar på nätet):

Tingsrätten anser påståendet vara förtal och menar dessutom – på fullaste allvar – att Fredrik Jönsson ”inte ens på det lokala planet” är en offentlig person och därför har Olssons och Herrsteds blogginlägg ett mycket begränsat allmänintresse. Detta påstår alltså tingsrätten samtidigt som ungkommunisten Jönsson medverkat både i TV4, Sydsvenskan samt deltagit aktivt i eget bloggandet på nätet där han uttalar sig om Sverigedemokraterna i allmänhet och våldsattacken i synnerhet.

Enligt domen har Fredrik Jönsson tre vittnen som nekar till att Jönsson var på plats i Eslöv när den våldsamma attacken mot folkvalda politiker från Sverigedemokraterna ägde rum. Jag anser att dessa vittnen borde åka dit för att ha ljugit i tingsrätten. I en artikel i Sydsvenskan direkt efter attacken erkände ju till och med Fredrik Jönsson att han var på plats – även om han nekade till att han deltog i skadegörelsen. Dessutom har minst ett vittne peka ut att han fanns på plats i Eslöv. Men det är ju klart, när man har hunnit tänka över situationen är det givetvis inte så smart att erkänna att man funnits på plats under attentatet. Då är det ju bättre att blåljuga…

I det nu aktuella ärendet hade ”Finken” stämt en av  innehavarna av Galaxybloggen, Mats Carlsson, för något som denne påstås ha skrivit på sin blogg. Carlsson, som även stödjer Politiskt Inkorrekt genom att annonsera för företaget Galaxy Piercing , nekar till att ha skrivit det som Jönsson anmälde, men fälldes trots detta i tingsrätt och hovrätt och tvingades betala 5 000 kronor till ”Finken” Jönssons tomma plånbok. Carlsson undersöker för närvarande om det går att vidta rättsliga åtgärder mot Jönsson för de nedlåtande uttalanden han gjort om ärendet på sin blogg.

TV4:s ”Nyhetskanalen” kallar också Carlsson för ”SD-politiker” vilket är felaktigt då han aldrig haft eller kandiderat till något politiskt uppdrag inom Sverigedemokraterna.

Jönsson har i stämningsansökningar hävdat att det primära aldrig har varit att tillskanska sig pengar, vilket nu starkt kan ifrågasättas. Mellan åren 2006-2008 deklarerade Jönsson för  en sammanlagd inkomst på 103 647 kronor, ett genomsnitt på knappa 35 000 om året. Dessa skadestånd som ”Finken” tilldömts efter sina okynnesanmälningar om förtal borde då alltså innebära substantiell förbättring av hans finanser. Dessutom är det uteslutande SD-politiker och dito sympatisörer som stäms vilket klart antyder att politisk hemvist, tillsammans med det pekuniära utfallet, är de enskilt viktigaste orsakerna till stämningarna.

På sin blogg har ”Finken” själv varit så tillmötesgående att han erkänner att hans i system satta förtalsanmälningar har ekonomiska motiv, han till och med skryter om det.

Jag, "linslusen" eller "CP-et som utnyttjar handikappet" har inte världens bästa ekonomi nu. Jag skulle behöva stämma några nassar och tjäna lite pengar… Det har jag ju gjort förr framgångsrikt.

Vi bifogar en skärmdump från det aktuella inlägget då vi sedan tidigare vet att Jönsson har för vana att radera de mindre väl genomtänkta uttalandena som skulle kunna förstöra bilden av en stackars oskyldig samhällsmedborgare av oförvitligt slag.

Politiskt Inkorrekts uppfattning är att ”Fredrik ”Finken” Jönsson utnyttjar sin relativa utsatthet som lätt cerebral pares-skadad för att väcka sympatier. Dessa sympatier omsätts senare i praktisk användning när han dels svär sig fri från bevisat deltagande i våldsvänsters utomparlamentariska och groteskt odemokratiska agerande mot meningsmotståndare, dels vid förtalsstämningar.

Jönsson är aktiv medlem i träskvänsterpartiet Sveriges Kommunistiska Parti där även fadern Jan Jönsson och brodern Håkan Jönsson är medlemmar. ”Finken” är dessutom definitivt att betrakta som en offentlig person, något han hävdat motsats till då man påpekat att han som sådan får tåla lite negativa skriverier.

Han har dessutom själv förtalat flera personer, bl a en journalist med påstådda nazistsympatier, utan att detta betraktats som klandervärt.

Texten på Galaxybloggen som ”Finken” anmälde och Mats Carlssom dömdes för återges nedan. Detta är hämtat från den offentliga tingsrättsdomen så om Jönsson och Benjamin Boman, hans juridiska ombud som omväxlande också kallar sig Jobjörn Boman eller Oskar Augustsson, vill anmäla Politiskt Inkorrekt för förtal så är ni välkomna att försöka.

Fredrik "Finken" Jönsson åker runt och kastar sten, skriker och slåss. Trots detta har "Finken" fått "Fredspriset"och 50 000 kronor kontant av "Artister Mot Nazister". Det olustiga med det där priset var inte att "Finken" fick femtiotusen för att han anmält en före detta kyrkopolitiker och Sverigedemokrat för att ha hotat honom i telefon och hånat honom för hans lätta CP skada. Det olustiga var att det finns inga som helst bevis för att det är sant.

Finken har ett par gånger till stämt personer från SD för påhittande angrepp […] "Finken" verkar se anmälningarna som ett lönande extraknäck. […] Det handlar om ca 5000 en gång och 7200 en annan gång. Men för "Finken" som är sjukpensionär är det nog stora pengar. […]

Umeå tingsrätt mål FT 404-10

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt