torsdag 13 januari 2011

Säpochefer mordhotade av känd våldsverkare

MORDHOT I kölvattnet efter att Taimour Abdulwahab sprängde sig till döds med en bomb i centrala Stockholm har tre kvinnliga chefer på Säpo blivit mordhotade av en sedan tidigare känd och dömd 28-årig våldsverkare.

Hoten till cheferna har framförts via telefonsamtal där han bland annat säger “Jag ska skära halsen av dig och spränga huset där du bor” och “Jag ska lemlästa dem och mörda dem, jag ska stycka dig”. 28-åringen har också skickat hot till alla anställda på Säpo via e-post.

I förhör har mannen erkänt gärningarna men hävdar samtidigt att han inte menade allvar och inte hade för avsikt att verkställa hoten. Enligt åklagare Helena Wigilius spelar det dock ingen roll.

– Man kan ju omöjligt veta om någon har tänkt genomföra hoten eller inte, det kommer vi väl aldrig att få veta, säger hon.

Skälet till hoten ska enligt mannen vara att han varit arg på Säpo för att de inte skött sitt jobb och förhindrat bombdådet på Drottninggatan i Stockholm.

Mannen har ett digert brottsregister med bland annat tre fall av misshandel 2009 då han helt oprovocerat gav sig på resenärer i tunnelbanan och utdelade hårda knytnävsslag mot ansiktet. Straffet då blev skyddstillsyn.

Åklagaren har yrkat på att mannen ska genomgå en liten sinnesundersökning.

Aftonbladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt