måndag 5 september 2011

Affischkampanj ska få illegaler till skolan

Lyssna: ”Då går man till närmaste skola”

MALMÖ En affischkampanj under hösten ska få barn som inte har uppehållstillstånd att söka sig till skolan där man försäkrar att man inte tänker rapportera fall där det rör sig om så kallade gömda familjer.

Bakom kampanjen står Rosengårds stadsdelsförvaltning som kommer att trycka och sätta upp affischer på svenska, arabiska och somaliska där det står att alla barn mellan sju och 16 ska gå i skolan. I de fall det rör sig om familjer utan uppehållstillstånd men ändå håller sig kvar i landet, illegala invandrare, uppger man att dessa inte ska rapporteras på något sätt så att lag och ordning kan upprätthållas.

– Skolan har ingen anledning och tänker inte bidra på något sätt till att den här familjen ska bli upptäckt eller så. Skolans främsta uppgift är att se till att barnen får en utbildning, säger Eva Petrov som är utvecklingssamordnare på barn- och ungdomsavdelningen på Rosengårds stadsdelsförvaltning.

Hur gör man då för att få en skolplats finansierad av svenska skattebetalare, trots att man inte har rätt till det?

– Då går man till närmaste skola och går in och frågar efter kontoret. Så talar man om att man ska gå i skolan, men att man inte har någon plats. Då får man hjälp, säger Eva Petrov.

SR

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt