lördag 24 september 2011

Drama på Bokmässan SVT-redaktör gick för nära Vilks

BOKDRAMA Bokmässan pågår som bekant för fullt i Göteborg. Alla är välkomna. Eller ja, inte alla. Lars Vilks dök upp i skottsäker väst och med fyra livvakter i släptåg, något mässledningen sagt nej till innan. Och i dessa tider är Säpo på helspänn, inte minst med tanke på de tre häktade jihadisterna och deras mordplaner på Vilks.

Dramat

Mannen i videoinslaget är Axel Gordh Humlesjö. Redaktör på Uppdrag Granskning och Miljöpartist. Ni känner igen honom som moderator/sidekick från förra säsongens SVT Debatt. Inslaget har i övrigt inget att göra med dramat idag.

Under dagens besök på Bokmässan fick han plötsligt sällskap av tre män som snabbt och resolut förde bort honom genom folkhavet ner till en källargång under mässan. Humlesjö blev sedan utfrågad vad han gjorde på mässan. Det visade sig vara Säpo, som tyckte han hade uppfört sig misstänkt. Humlesjö var nämligen lite för nära där Lars Vilks befann sig. Humlesjö fick visa presslegitimation, ackreditering, visitkort och poilisen gjorde en bakgrundskontroll. Sedan fick han gå.

Humlesjö surar:

- Nu känns det okej, men det var en obehaglig upplevelse. Poliserna var onödigt bryska och på mässgolvet började det spridas rykten, det är ju en koncentration av journalister där.

- Om de ska försöka få tag på terrorister som vill mörda Lars Vilks kanske de inte ska gå på en halvkänd journalist.

SVT

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt