tisdag 13 september 2011

Dubbelmord och utpressning: Gängkriminella gripna i Södertälje

GROV KRIMINALITET I morse fick gängkriminella från syrianska brödraskapet besök av tungt beväpnad polis i Södertälje. Fyra män i åldrarna 58, 39, 36 och 29 år greps på fyra adresser misstänkta för grov utpressning i flera fall. I samband med gripandena utfördes också husrannsakan och då hittade polisen handeldvapen och en större summa pengar.

Något senare greps en femte man, 39 år, misstänkt för medhjälp till mordet på bröderna Moussa den 1 juli 2010 inne på Oasens illegala spelklubb.

Fotbollsspelaren Eddie Moussa och hans bror mördade i Ronna
Dubbelmordet i Södertälje på väg mot sin lösning
Dubbelmordet i Södertälje: flera män häktade (fyra har släppts, åtta sitter häktade).

Ett av tillslagen i förmiddags gjordes på Rådhusgatan och i ett av husen bor en intressant 39-åring. Det är han tillsammans med en bror som har fastighetsbolaget Ginatas som äger köpcentret Ronna Centrum, där bland annat Oasen ligger. Den tredje brodern heter Metin Atavesen, tidigare VD för Ginetas, och numera riksdagsledamot för Moderaterna. Många i hans släkt och bekantskapskrets är både enskilda kriminella och en del tillhör syrianska brödraskapet.

Läs vår post Makten, Maffian och Moderaterna

Ginetas hyrde även ut en lokal i Ronna där den irakiska föreningen höll till tidigare. Men i samband med att åtta irakier dömdes för grova våldtäkter mot barn rev man kontraktet.

– Det här är för jävligt, jag river kontraktet för grabbarna och byter lås direkt. De ska vara ute innan dagen är slut, sa då Metins 39-årige bror.

PI säger inte att han är den gripne, bara att det stämmer väl in på åldern, adressen, kopplingen.

Södertäljemaffian intimt lierade med fotbollsklubben Syrianska FC
"Svenska maffian styr i Södertälje"
97% av Södertäljes politiker ser kriminella gäng som stort problem

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt