onsdag 28 september 2011

Bodens gamla serveras lunch direkt efter frukost

EFFEKTIVISERING Det är inte bara i Malmö det ska sparas på de gamla för att finansiera den svenska mångkulturaliseringen. I Boden har man kommit på den geniala effektiviseringsåtgärden att ge de äldre lunchen direkt efter frukost.

I Boden serverar hemstjänsten de gamla frukost klockan 10:00. Äldre människor brukar inte ligga och dra sig på morgnarna så gissnnigsvis är många av dem rejält utsvultna vid den här tiden. Men sen blir det i gengäld rena ketchupeffekten. Knappt har den sista frukosttuggan slunkit ned så dukas lunchen fram klockan 11:00.

Undersköterskan Jana Förare som måste utföra de dumheter de folkvalda i kommunen hittat på uttalar sig i SVT:s Nordnytt:

- Det här känns inte som god omvårdnad. Det är tråkigt att behöva förklara för de gamla att när jag precis gett dem frukost och gått i väg så kommer jag tillbaka för att ge dem lunch.

Nyordningen beror på kommunala neddragningar. PI har tidigare skrivit en del om hur det går till bland nybyggare, kulturberikare och pensionsräddare i Boden med omnejd. Klicka på länken längst ned om du vill uppdatera dig.

NSD

Relaterat:

PI om Boden

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt