fredag 23 september 2011

Nytt islamiskt kulturcentrum i Örebro

ISLAMISERINGEN I stadsdelen Rosta i Örebro har nu Bosniska islamiska församlingen fått bygglov för att uppföra ett så kallat kulturcenter med tillhörande moské. Bygget planeras vara igång om ett år.

I 17 år har församlingen hyrt olika lokaler och sedan en tid har planerna på en egen byggnad växt fram. På torsdagen beviljades församlingen bygglov för kulturcentret där bland annat en idrottshall, allaktivitetshus med restaurang och en del för religion och seminarier kommer att ingå.

– Det betyder mycket för oss att Sverige och Örebro tycker om Bosniens folk. Vi har inte haft några problem och ingen har sagt nej. Det är gått väldigt snabbt, säger Nuhic Munib i projektgruppen.

– Det kommer inte att bli en riktig moské eftersom en sådan ska ha en minaret och det blir det inte här. Men det blir en plats för troende att utöva sin religion, så det blir en riktig moské inuti, säger Hazim Gurda.

Finansieringen står församlingen själva för genom insamlingar och eventuellt banklån. Storimamen i Bosnien har dessutom lovat att skjuta till lite. Och som det brukar heta ska det bli ett center som är öppet för alla.

NA

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt