tisdag 27 september 2011

Manliga gatunamn upprör i Malmö

GENUSTRAMS I Malmö vill politikerna satsa på jämställdhet inom stadens verksamheter. Till hösten skall de 20 000 anställda inom skola, vård och omsorg erbjudas utbildning, vilket blir den första satsningen. Målet är att Malmö 2020 ska vara ‘en stad med jämställda verksamheter’. Martina Nilsson, kommunalråd för Vänsterpartiet, kommenterar arbetet:

– Socialtjänsten behandlar unga tjejer och killar på olika sätt. Killar får konsekvent de bästa träningstiderna och få av Malmös gator är döpta efter kvinnor.

Sedan ingår även kurser i genuspedagogik för lärare inom förskolan och skolan som en del i arbetet för ett mer jämställt Malmö. Litteratur inom ämnet genus kommer att köpas in, samt en satsning på fler vikarier. Budgeten för projektet uppgår till fyra miljoner kronor för nästa år.

Frågan man kan ställa sig är om ‘problemet’ med att få gator är döpta efter kvinnor borde vara Malmös högsta prioritet just nu. En kommentar under artikeln belyser detta:

Egentligen tidstypiskt för Malmö, om bara några få år är muslimer i majoritet i Malmö och inom islam döper man inte gärna något efter berömvärda kvinnor.  -”TomasOBrian”

Skånskan

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt