fredag 23 september 2011

Islamisering av både kyrka och politik

RELIGION Det mest sekulariserade landet i världen, Sverige, är extra sårbart för främmande och ideologiskt destruktiva rörelser. Men det är ovanför våra huvuden som anpassningen sker av framför allt islam. Det trummas in i våra huvuden att islam, kristendom och svensk politik delar samma värdegrund. Allt fler kristna kyrkor öppnar upp för imamer som står och läser ur Koranen.

Camilla Grepe frilansjournalist, skriver på sin blogg om de ”taskiga vibbar” som börjar dyka upp ur den svenska myllan. Samtidigt som ett kulturprojekt med arbetslösa ska syfta till att förstärka det svenska kulturarvet, så verkar andra rörelser pågå i motsatt riktning.

TV-imamen Abd al Haqq Leffe Kielan säger sig arbeta för tolerans och en moderat tolkning av islam. Men han är en ulv i fårakläder. Han har högst islamistiska värderingar när det gäller synen på kvinnor och män. Kvinnan ska t ex inte få lämna hemmet och får bara umgås med likasinnade väninnor.

I början av förra året skrev tidningen Dagen om ett möte mellan KD:s partisekreterare Lennart Sjögren och Stefan Atterfall, civil- och bostadsminister från KD, med nämnda Abd al Haqq Kielan..

Hans engagemang i KD skulle innebära ”att stå till förfogande och hjälpa till med råd och kontakter”. Men ingen är främmande för att han får ett uppdrag i partiet. Hur det har gått vet vi vid det här laget. Islam har fått en allt starkare ställning i Svenska Kyrkan. Trots att kyrka och stat är åtskilda sedan tio år tillbaka sitter fortfarande representanter för de politiska partierna kvar i kyrkan. Och detta är egentligen skandal. Religion och politik borde inte vara så tätt sammanlänkade. Hela upplägget med imamer i kyrkorna är ett typiskt politiskt upplägg. Detta öppnar ju också upp för att en politisk islam etablerar sig i Svenska Kyrkan.

Alf Svensson, tidigare KD-ledare är dock mer än kritisk:

”Det handlar om att den som ska ansluta sig till och representera Kristdemokraterna ska stå för de värderingar som finns i vårt principprogram. Det finns ingen anledning att kalla värderingarna för något annat än kristet etiska värderingar, för det är vad de är.”

Tidigare har ju bl a Peter Weiderud, Broderskapsrörelsen, skrivit på Newsmill att det islamska samhället har mycket gemensamt med den kristdemokratiska ideologin. D v s är demokratisk. Och det är den typen av nattmössor som driver islamiseringen längre och längre in i det svenska samhällets hjärta.

Camilla Grepe infogar också en länk till Beatrice Asks hårresande uttalande att ”ingen ökad hotbild mot judar föreligger”. Alla vi som tar del av det massiva nyhetsutbudet vet att antisemitismen är stor i särskilt Malmö där judar blir trakasserade dagligen och nu inte vågar bära religiösa symboler som avslöjar att de är judar.

Varför smekar man islam medhårs och judar mothårs? Helt enkelt för att judar inte innebär något hot. Hela flirandet med islam syftar ytterst på att skydda Sverige mot islamistiskt våld. Det verkar som om vi upprepar gamla synder. Vi har ju flirtat med dödsbringande ideologier tidigare: nazismen och kommunismen. Så varför avstå ett vinnande koncept?

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt