fredag 16 september 2011

Vänsterextremist dömd för olaga hot m m

VÄNSTERVÅLD PI har tidigare tagit upp vänsterextremisten Armin Najafi som bland annat attackerat sverigedemokraterna Markus Wiechel och Jonas Andersson på en skola i maj 2010. Han åtalades i somras för en rad brott och rättegången hölls den 1 september. På torsdagen föll domen.

Det var vid ett skolbesök som Wiechel och Andersson blev attackerade av Najafi som redan har ett digert brottsregister, bland annat misshandel av en kvinnlig (!) sverigedemokrat. Läs mer om den förstnämnda händelsen under ”Relaterat” nedan.

  • Armin Najafi, 901202, döms för olaga hot, narkotikabrott och överträdelse av besöksförbud till 120 dagsböter å 50 kronor plus ett skadestånd på totalt 18 000 kronor delat på de tre målsägandena. På åtalspunkten ofredande frias han dock (samma incident som olaga hot).

Linköpings tingsrätt, B 40-10

2009 belönades Najafi och Folkfronten med ett stipendium på 25 000 kronor från stiftelsen Artister mot nazister. Han uteslöts dock efter en kort tid då hans kriminella aktiviteter blev kända. Dessutom ska han ha hotat Folkfrontens ledare för att ha tillskansat sig prispengarna.

Relaterat

Vänsterextremist åtalas för SD-attack
Här attackerar vänsterextremisten SD på Linköpingsskolan

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt