lördag 25 juni 2011

Asylsökande anhållen för grovt våldtäktsöverfall på au-pair

DANMARK Minns ni Hagamannen Niklas Lindgren i Umeå? Ett av hans överfall var mycket brutalt. En 51-årig kvinna kämpade för sitt liv och skadades allvarligt. Han bet av kvinnans öra, men det kunde sedermera sys fast på Norrlands universitetssjukhus. Och i ett misslyckat våldtäktsförsök nere på spanska Solkusten slutade med att den marockanska gärningsmannen högg 18-åriga Sandra Carlsson till döds för två veckor sedan. I Danmark är ett brutalt våldtäktsöverfall också högaktuell, där kvinnan överlevde.

Natten till fredag den 6 maj vid 02.30-tiden överfölls en 22-årig kvinna från Schweiz brevid Ströget i Köpenhamn. Kvinnan var i Danmark som au-pair. Det började med att hon blev antastad av en 19-årig asylsökande marockan när hon befann sig strax bredvid Helligåndskyrkan som ligger i anslutning till Ströget. Kvinnan började gråta av hans antastande vilket fick honom att ge henne en hårt slag i ansiktet. Därefter sliter han tag i henne och dra in henne på bakom muren vid kyrkogården. Där våldtar han henne samtidigt som han försöker strypa henne. Sedan stack han.

Några timmar senare hittas kvinnan, grovt misshandlad, av förbipasserande. Då var hon medvetslös med tydliga märken efter struptaget. Hennes ansikte var blodigt och skadat och kläderna var avslitna, vilka hittades i närheten. Dessutom tror man att kvinnan inte blev våldtagen där hon hittades utan istället på andra sidan muren. Man misstänker att han helt enkelt ”slängt henne” över muren i tron att hon var död efter våldtäkten.

Under utredningens gång har fler kvinnor kontaktat polisen och berättat att de blivit trakasserade av en man som talade spanska eller italienska och som försökte ta i tjejerna och kyssa dem. Samtliga klarade sig dock därifrån. Men det var före den brutala våldtäkten.

På 22-åringens kläder hittade man spermafläckar. Ett DNA-test ledde till att man nu gripit en asylsökande 19-årig marockan som bodde på ett asylcenter på Sydsjälland. Han är nu anhållen misstänkt för mordförsök och grov våldtäkt. Att polisen ens fick DNA-träff bottnar i att han är känd sedan innan. Han har stulit kläder i butiker och vid ett tillfälle fick han näsblod i ett butiksdrama. Då tog man DNA-prover på blodet och nu kunde man matcha dessa olika spår.

I förra veckan var kvinnan så pass frisk att man kunde valla henne längs området hon gick fram till överfallet men hon minns ingenting väsentligt.

Polisen säger att överfallet är mycket grovt och dansk media har följt upp fallet med många artiklar. Axplock:

Ekstrabladet
Ekstrabladet
Ekstrabladet
BT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt