lördag 18 juni 2011

Nederländerna överger officiellt mångkulturen

MÅNGKULTUR Redan i februari kunde PI rapportera att Nederländernas vice statsminister konstaterade att mångkulturen var ett misslyckande. Nu har man dock gjort ett mer officiellt avståndstagande genom inrikesminister Piet Hein Donner som i torsdags gick ut med att Nederländerna ändrar kurs bort från det mångkulturella samhället.

Donner vill få ett slut på dagens integrationspolitik och vill se tuffare åtgärder mot människor som ignorerar nederländska värden eller bryter mot lagen. Därmed följer Nederländerna kursändringen som tidigare Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Storbritanniens premiärminister David Cameron och Frankrikes president Nicolas Sarkozy beslutat om.

De nya lagarna innebär, enligt Donner, att ansvaret för integrationen inte längre vilar på samhället, utan på den enskilda migranten. De som inte klarar att integrera sig kommer riskera att bli av med sitt uppehållstillstånd. Han vill även se tuffare tag mot de som minskar sina chanser att få jobb genom sitt sätt att klä sig och vill se till att tvångsäktenskap kriminaliseras.

Tidigare har vice statsminister och ledaren för Kristdemokraterna i Holland, Maxime Verhagen, i en TV-show sagt att mångkulturen misslyckats. I Sverige är det ännu bara Sverigedemokraterna och Kristdemokratiska Ungdomsförbundet, KDU, som officiellt tagit avstånd från mångkulturalismen.

Dutch News
The Voice of Russia

Relaterat

Hollands vice statsminister: Mångkulturen ett misslyckande
Nicolai Sennels: Varför mångkultur alltid kommer att misslyckas
KDU fattar beslut om att ta avstånd från multikulturalismen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt