fredag 17 juni 2011

Låt inte Rinkeby brinna

INSÄNDARE Den 10 juni 2010 publicerade SvD en ledare som jag tycker är värd att ta upp så här ett år senare. Den hade rubriken Låt inte Rinkeby brinna och jag tycker alla borde läsa den för trots att den är så kort berättar den väldigt mycket.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/lat-inte-rinkeby-brinna_4842769.svd

Det är inte heller så att det allmänna låter bli att satsa. Förutom den normala schablonersättningen för en skolelev i Stockholm (i högstadiet knappt 60000 kronor per elev och år efter administrativa kostnader) utgår extra anslag beroende på socioekonomiska faktorer. Rinkebyskolan får därmed nästan 50000 kronor ytterligare per elev och år.

Det är med andra ord redan stor skillnad i resurser mellan problemtyngda områden och andra.

Invandrarelever får alltså, utöver de 60 000, ytterligare 50 000 vilket totalt blir 110 000 per elev och år. På tre år kostar alltså en invandrarelev 330 000 medan en svensk elev kostar 180 000. Detta kan knappast vara skäligt att majoritetsbefolkningen ska tillstå med extramedel till invandrare som om inte kostnaderna för dem vore nog höga.

Förra året inträffade 457 skolbränder, varav 225 betecknades som "anlagda med uppsåt" av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Då har man ändå en snäv definition av "anlagd", där inte "barns lek med eld" eller "fyrverkerier" ingår.

Det är en fördubbling sedan man började mäta i slutet av 1990-talet. Kostnaderna för bränderna räknas nu i miljardbelopp.

Sedan 1990-talet har det alltså skett en fördubbling utav skolbränder. Är man alltför vågad om man påstår att detta korrelerar även med massinvandringen likaså som antalet våldtäkter också ökat?

När brandkårerna anlände till Rinkeby på tisdagkvällen kunde släckningsarbetet inte inledas omedelbart därför att polisen inte kunde garantera räddningsarbetarnas säkerhet. Ögonvittnen beskrev situationen som en "krigszon". En polis kände sig tvungen att avfyra tjänstevapnet.

Våra brandmän kan inte göra sitt arbete för de riskerar att få stenar eller glasflaskor kastade på sig. Är det så tacksamhet visas?

Sverige har under decennier försökt satsa utsatta områden ur problemen. Med mer resurser till skola, socialtjänst och föreningsliv skulle tryggheten komma, trodde man.

Nyligen sa även vår finansminister, Anders Borg, att över 50% av invandrarna gå på socialbidrag.

Invandrare är resurskrävande, eftersom de kräver mer än vad de ger till samhället och inget verkar få dem att assimilera sig, om det nu är det som är önskvärt. Nej istället har vi flera kriminella invandrargäng så som Naserligan, K-falangen, Original Gangsters, Black Cobra som säljer droger och rånar svenskar. Inget som man kan säga gynnar oss. Det finns numer ett etniskt våld där invandrare våldtar etniska svenskor, rånar etniska svenskar med motiveringen att "svenskar är så mesiga". Vi gör inte som australienarna som gick man ur huse när libaneser våldtagit flickor i en stad i Australien. Vi slåss inte. Vi gormar inte. Pekar man på att kejsaren är naken, alltså att det finns faktiska omständigheter som man inte kan förneka exemeplvis som när det kommer till gruppvåldtäkterna, våldtäkterna och rånen – då fälls invektiven som ska få en att tystna. Vi sopar dessa frågor under mattan för vi vill inte göra någon arg. Vi vill inte bli kallade "rasister" eller "främlingsfientlig".

Detta är också en av anledningarna till att massinvandringspolitiken har kunnat gå så långt att vi gått med på könssegregerade badhus, könssegregerade gym, att invandrare får 80% av lönen subventionerad utav staten eftersom det anses vara mer önskvärt att dessa får jobb än svenska ungdomar, det dödliga våldet som ökat, ett övervakningssamhälle vi inte sett maken till, mindre samanhållning i samhället som en direkt följd utav att 20% av de svenska medborgarna idag inte är svenskar. Den siffran kommer stiga.

För två tusen år sedan fanns det ett rike som hade en välfungerande rättsapparat, gator, akvedukter, skickliga stenhuggare vars monument än idag kan beskådas, teatrar, femvåningshus (ja det stämmer, femvåningshus för 2000 år sedan). Det var Romariket. Än idag kan inte alla länder mäta sig med Romarikets funktioner och prakt. Hur kom det sig att Romariket gick under?

Eric

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt