söndag 26 juni 2011

Politiskt korrekt härdsmälta efter faktaunderstödd artikel

HÄRDSMÄLTA På lördagen publicerade Per Gudmundson på Svenska Dagbladet en text som tog upp en färsk norsk undersökning som visar på en rejäl överrepresentation av vissa nationaliteter gällande grova våldsbrott. PI återgav samma undersökning den 18 juni. Beklagandet och ojandet över denna faktaunderstödda artikel tog genast fart och det som mest liknar en kollektiv härdsmälta bland Sveriges journalister och så kallade ”kulturarbetare” kunde följas via ett ömsom underhållande, ömson tragiskt twitterflöde.

Vi visste att situationen var illa i Sverige. Att den dock var pass illa hade inte ens vi på PI räknat med. Man blundar för fakta som läggs fram och använder de vanliga epiteten som ”rasism”, ”fascism” och ”brunskjortor”. Och allt detta kommer alltså från de människor som har makten över vår vardag och det informationsflöde vi tills nyligen var utlämnade till, som dock – tack och lov – bröts i och med att internet blev var mans egendom.

På lördagen gavs ett vittnesmål om exakt hur långt bort i dimman våra makthavare verkligen är och hur omöjligt det under vår livstid kommer att bli att ens få igång en fungerande debatt utan att epiteten ska hagla.

Vi konstaterar, åter igen och sorgligt nog, att i Sverige anser man att vi minsann har förstått något som resten av Europa inte har fattat ett dyft om – vi kan skapa det utopiska mångkulturella samhället som nu faller som korthus runt om i världen. Här är vi mer ”upplysta” och godhjärtade. För vad är en svensk eller ens nationen Sverige – två påhitt som aldrig funnits över huvud taget.

Och aldrig någonsin kommer dessa ”upplysta” människor att inse att det är de själva som är det extrema undantaget, inte resten av världen – eller PI för den delen.

Nedan följer ett axplock ur lördagens twitterflöde:

Ett fåtal vettiga röster infann sig dock också…

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt