lördag 18 juni 2011

Spanien: Marockan försökte våldta skar halsen av ung svenska

Vandrarhemmets gula fasad till vänster.

MORD En svensk kvinna, 19 år, som vi kallar Lisa och hennes kompis, även hon 19 år, samt ytterligare en 19-årig kvinna går i Svenska skolan i Fuengirola och hade precis avslutat terminen och varit tre dagar i Costa Del sol för att fira. Men det hela slutade i djup tragedi. Lisa fick halsen avskuren av marockan som försökte våldta henne i natt.

Mordet skedde på vandrarhemmet Hostal El Cid på Avenida Condes de San Isidro, mycket nära till nattlivet i centrala Fuengirola på Solkusten i Spanien i natt vid 03.50-tiden.

Tjejerna attackerades av en 30-årig marockan, med intialerna AB, som tagit sig in i tjejernas rum. Polisen misstänker att han försökte förgripa sig sexuellt på en eller flera av tjejerna. Men tjejerna gjorde motstånd och då attackerade han dem med en köksniv och skar halsen av Lisa. Om vi förstår det rätt ska även en 27-årig man befunnit sig på våningsplanet och försökte avväpna marockanen. 27-åringen hittades sedan livlös med knivskador, dock vid liv. Möjligen är han pojkvän till den mördade Lisa. Spansk media skriver companion.

De knivskadade tjejerna och mannen fördes till vårdcentralen varav minst en fördes vidare till Hospital Costa del Sol-distriktet i Marbella. En av de skadade 19-åringarna skars i halsen och händerna. Sveriges konsul i Málaga Pedro Megías är på plats i Fuengirola och berättar att 19-åringen som skadats visserligen är illa medtagen, men att skadorna inte är livshotande.

Nordafrikanen, som är skriven i Spanien, försvarade sig med kniven när han flydde från platsen och hade själv skärsår när han greps. Enligt vissa uppgifter var han också inbokad på pensionatet, där flickorna vistades sedan 16 juni. Tidningen La Opinión de Málaga uppger att en praktiserande nationalpolis som råkade befinna sig på pensionatet lyckades undsätta den skadade svenskan och gripa mannen, när han jagade kvinnan med kniv i hand.

Svenska skolan i Fuengirola har ställt sin kurator till förfogande och tillsammans med konsultatet försöker de bistå de drabbade på bästa sätt.

Expressen
El Pais
La Opinión de Málaga

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt