lördag 11 juni 2011

Möjligt motiv till mordbranden mot hårsalongen

Branden%20f%C3%B6rst%C3%B6rde%20hennes%20livsverk

MORDBRAND Som vi skrev om på fredagen sattes en hårsalong i brand natten till igår (10 juni) strax före 03. Två svartklädda på moped stannade till utanför frisörsalongen Dark and Bright Beauty Salong på Spångatan nära Triangeln i Malmö. Gärningsmännen krossade rutorna med betongplattor och sedan kastade de in en molotovs och flydde på mopeden enligt vittnen. Lokalen blev utbränd. Inga gripna i nuläget.

Vad är motivet?

Chantelle i ovan inslag driver salongen samt tidigare ett café i samma lokaler. Med andra ord, en hårt kämpande företagare. Frågan är då varför man ger sig på en hårsalong av alla möjliga ställen? En av läsarna gav en vink om möjligt om än långsökt motiv. Brandnatten och gårdagen var nämligen Chantelles födelsedag, hon fyllde 28 år (Grattis från PI).

Brandfacklan kan vara gärningsmännens födelsepresent i en utstuderad hämnd baserat på följande.

En muslimsk 15-åring med slöja sökte sommarpraktik tillsammans med sin kompis hos Chantelle och hennes inhyrda kollega som har en stol om vi förstått det rätt. Chantelle tillåter inga praktikanter annat än de som går på frisörlinjen. Men caféet hon hade då brukade ha kaffeserverande praktikanter. Efter en del missförstånd om hur upplägget fungerade i lokalerna blev det ingen praktik. Muslimskan gick sedan till DO och anmälde att det berodde på slöjan.

Diskrimineringsombudsmannen (DO) har väckt talan mot såväl C.N. med enskild firma Dark and Bright Hair and Beauty Studio, som Café Next Door Handelsbolag, och gjort gällande att endera den ena eller båda arbetsgivarna har diskriminerat H.S. på grund av hennes religion och kön. Diskrimineringen ska ha bestått i dels att H.S. har nekats praktikplats på grund av att hon bär religiös huvudbonad, dels att hon har trakasserats genom nedlåtande uttalanden rörande detta klädval.

DO stämde Chantelle på 150 000 kronor. I slutändan förlorade muslimskan och DO. Arbetsdomstolen gav Chantelle rätt.

Domen kom den 23 mars 2011.

En lös teori kan vara att den mulimska 15-åringen inte accepterat den friande domen, berättat för sina kompisar som i sin tur velat hämnas, med eller utan 15-åringens inblandning. Och som en extra bisarr twist har man inväntat Chantelles födelsedag som en extra näsbränna och då satt salongen i brand.

Något för media och polisen att titta närmre på.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt