måndag 27 juni 2011

Shariapolis patrullerar gatorna i Belgien

BELGIEN En självutnämnd polisstyrka med sharia som lagbok patrullerar gatorna i Belgien. Under natten mot söndagen den 12 juni attackerades en homosexuell man av en nordafrikan i Bryssel. Mannen utsattes för misshandel och mordförsök medelst strypning. Enligt Bruno De Lille, statssekreterare för jämställdhet i Bryssel, ligger muslimer bakom de flesta attacker mot homosexuella.

De Lille menar att beteendet dock inte är kopplat till religionen utan en machokultur. Vidare uppger han att det också förekommer gärningsmän av östeuropeisk härkomst och att dom som uttrycker negativa känslor gentemot kvinnor ofta gör detsamma mot homosexuella.

Carim Bouzian, en homosexuell invandrare i Antwerpen, menar att situationen inte är bättre i hans stad. Homosexuella utsätts för ”reprimander” av den islamiska ”moralpolisen”; en grupp äldre män och radikala ungdomar som känner att de måste varna homosexuella för deras ”felaktiga beteende”

Det börjar ofta med diverse svordomar och ”Vet du inte vad det står i koranen?”, ”Du kommer att hamna i helvetet!” och har man inte rätt svar riskerar man misshandel.

Enligt Bouzian finns det ingen plats i Antwerpen där man är säker från ”moralpolisen”. Homosexuella par som lever i invandrartäta områden får ofta brev med koranverser på och en död råtta inuti. Men grupperingarna patrullerar också de mer ”fina” områdena. En vän till Bouzian attackerades mitt på ljusa dagen i de fashionabla delarna av södra Antwerpen.

Homosexuella är inte deras enda mål. Fons Bastiaenssens på polisen i Antwerpen säger att unga invandrarflickor med korta kjolar får också ta emot svordomar, mestadels av äldre, radikala muslimska män. Något som sker sporadiskt, vilket gör det svårare för polisen att agera mot det. De mottar sällan anmälningar angående ”moralpolisen”.

Islam in Europe

Relaterat

45 procent av grundskoleeleverna i Antwerpen muslimer
Upplopp i Antwerpen efter fotbollsmatch
72% av unga asylsökande i Belgien ljuger om ålder
Mångkultur och politiskt korrekt vansinne

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt