söndag 5 juni 2011

Flyktingar med avvisningsbeslut rymde från förvar

RYMNING Idag stack tre flyktingar från Migrationsverket ökända förvar Sagoåsen i Kållered i Göteborg. Från polisens händelserapport:

13.21 Kållered, rymning. Från Migrationsverket Sagåsen har tre personer rymt. Rymlingarna hade inga vapen men hotade med våld. De har haft hjälp från utsidan med att någon kastat över ett rep som trion klättrat i. Rymningen har skett bakom anstalten mot skogspartiet. Polisen är på plats. Ingen gripen ännu. Ingen anmälan för närvarande eller annan polisiär åtgärd.


Tidigare

Under 2009 rymde drygt 55 flyktingar från Förvaret. Säpo och polisen utredde och misstankarna gick ut på att förläggningen var/är infiltrerad av vänsterextremister som medvetet hjälper de avvisade att rymma.

Åtminstone en vänsterextremist tillika dömd för Göteborgskravallerna 2001 (TR två års fängelse HVR fyra månader för våldsamt upplopp, anstiftan/uppvigling och skadegörelse) jobbar där eller har jobbat där:

Ivar Janathan "Janne" Arrakhi, född 1981, halviranier. För detta ledande figur i Revolutionära fronten (RF).

Innan gripandet deltog Janatan Arrakhi i förstörelsen av polisfordon i anslutning till demonstrationerna. Sedan han tagit till flykten gömde sig Janathan inne på en gård med soptunnor. Efter ett tag kom polis och började välta varenda tunna. Ur tunnorna trillade då inte bara Janathan utan även en kamrat till honom.

Under rättegången lämnade Arrakhi förklaringar till det mesta. Tingsrätten lät sig dock inte övertygas. Att Janatan Arrakhi befann sig i upploppet i Vasaparken skulle berott på att han studerar samhälls- och kulturanalys. Därför ville han ta reda på hur deltagarna tyckte och tänkte. Arrakhi tog med sig gatstenar därför att andra gjorde det och han tänkte att stenarna skulle användas till att bygga en talarstol. Han maskerade sig sedan han sett alla fotografer och filmare. Han tänkte på sin farbror i Schweiz och att det skulle vara roligt om denne kunde få se sin brorson maskerad på TV. Och hela tiden under våldsamheterna var han egentligen bara på väg till resebyrån för att köpa flygbiljett till Schweiz. Där hade hans farbror ordnat ett sommarjobb på ett handikappboende.

Mm, eller hur!

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt