torsdag 9 juni 2011

Donationshysteri PI rätar ut frågetecknen

HYBRIS Sedan PI utannonserade att vi nu åter igen kan ta emot donationer med hjälp av Anti-islamiseringsfondens bankkonto har dumheterna haglat tätt från diverse håll. ”Rasistsajten” och ”ledande SD-politiker i samarbete med PI” har det bland annat hetat. Till och med rena lögner har spridits i samband med dessa närmast hysteriska skriverier.

Att vi över huvud taget ska behöva skriva om detta är ett klart tecken på hur illa det fortfarande är ställt i Sverige på denna front. Minsta lilla avvikelse från ”normen” som åsiktsgestapo (politiker och journalister) förkunnat brännmärks man som kättare.

För att klargöra det hela en gång för alla: PI nyttjar endast fondens bankgiro. Varför? För att vi omöjligen kan skaffa ett eget, just på grund av förföljelserna av oliktänkande. Anti-islamiseringsfonden var då vänliga nog att låta oss använda deras bankgiro för att kunna säkerställa vår fortsatta drift. Kent Ekeroth står inte bakom PI och har heller aldrig gjort det, att PI:s redaktion dock till vissa delar sympatiserar med SD:s politik har knappast varit en hemlighet, det är dock två vitt skilda saker.

Trots att vi är en av Sveriges 100 mest besökta sidor är ekonomin långt ifrån bra och samtliga skribenter lägger ned timtal helt ideellt, dock för en sak som vi tror starkt på och däri ligger vår styrka. Vi ska ha i åtanke att det är PI som mer liknar media i våra grannländer och resten av Europa och att det är den svenska mediakåren som är det extrema undantaget. Och då dessa inte gör sitt jobb och, som vi ofta påtalat, hårdvinklar fakta åt det ena eller andra hållet måste någon göra det, någon måste granska de som alltför länge fått inneha informationsmonopol.

För övrigt vill vi ta tillfället i akt att tacka för donationerna som kommit in hittills – och i synnerhet till den som enskilt donerade knappt 7 000 kronor.

Redaktionen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt