lördag 25 juni 2011

Geert Wilders allt annat än vulgär populist

OPINION Flera inlägg på PI har redan konstaterat att Geert Wilders blivit frikänd i Haag från de fem åtalspunkterna om hatbrott. Vem är Geert Wilders? Skulle man endast tillägna sig svenska media – förutom PI – är svaret enkelt: en förfärligt elak högerpopulist som vill, i princip, alla illa och därmed inte går att ”ta i med tång”. Om man följer hans politiska gärning och lyssnar på vad han själv säger blir bilden en annan. Av en passionerad förespråkare för frihet och parlamentarisk demokrati och lika passionerad motståndare till alla former av förtryck. Eftersom det jihadistiska, erövrande, förslavande islam idag är det största hotet mot våra demokratiska samhällen är det islam han fokuserar på.

”Jag hatar inga muslimer. Det är deras bok och deras ideologi som jag hatar. Islam är ingen religion. Det är en totalitär politisk ideologi som nazism och kommunism. Om du kritiserar något i islam eller koranen, eller om du lämnar religionen eller som kvinna eller homosexuell kräver lika rättigheter för alla är islams svar: halshuggning.”

Geert Wilders föddes 1963, är av holländsk och indonesisk härkomst, uppvuxen som katolik, har sedemera lämnat kyrkan och är agnostiker. Han sitter sedan 1998 i det holländska parlamentet, initialt för Folkpartiet för frihet och demokrati (VVD). En schism angående Turkiets eventuella inträde i EU – VVD understöder Turkiets ansökan medan Wilders är emot – gjorde att han lämnade VVD men satt kvar i parlamentet. Han bildade Frihetspartiet (PVV) som i valet 2006 fick nio av 150 platser d.v.s. cirka sex procent, och 2010 fick 24 av 150 d.v.s. cirka femton procent. Wilders parti är Hollands tredje största och agerar stöd till den nuvarande minoritetsregeringen efter att ha fått igenom viktiga krav; icke-västliga immigrationen ner med 50 procent under ytterligare fyra år, förbud mot burka och niqab, återfallsförbrytare tillbaka till ursprungsländerna (i Holland främst till Marocko), mer pengar till landets åldringar, högre straff generellt för grova brott.

Avgörande för hans fortsatta politiska utveckling blev hans år i Israel i ungdomen. Han arbetade och lönen användes till resor i olika muslimska länder i regionen. Bristen på demokrati i de muslimska länderna, fattigdomen, förtrycket och det kaos han mötte färgade honom för all tid.

Den politiska karriären började i parlamentet där han 1990-1998 var assistent till den liberale ledaren Frits Bolkestein. Eftersom han ägnade sig åt utrikespolitik medförde arbetet många resor, inte minst till Israel och den muslimska världen.

1998 blev han parlamentsledamot i Tweede Kamer (holländska riksdagen) för VVD och 2002 partiets talesman. Hans frispråkiga kritik av islamisk extremism uppmärksammade honom för en större publik, skapade spänningar i partiet och ledde till att han lämnade VVD och bildade PVV 2004.

Samma år, i november 2004, greps två muslimska terrorister i Haag som planerade döda Wilders och Ayan Hirsi Ali – hon var då var holländsk parlamentsledamot. Detta var kort efter att en marockansk islamist hade mördat Theo van Gogh på öppen gata p.g.a. att han hade gjort en film som baserade sig på Hirsi Alis manuskript och skildrade islams kvinnoförtryck. Sedan dess lever både hon och Wilders under dödshot från muslimska organisationer och har 24-timmars polisskydd.

2008 gjorde Wilders filmen Fitna som konstaterar att med islam följer våld och förtryck mot kvinnor, homosexuella, otrogna s.k. kaffers, terrorism, antisemitism och att islam ska ta över herraväldet i världen. Interfolierat i filmen är texter från koranen med autentiska bilder från händelser vi upplevt under åren. Titta på filmen Fitna!


Fitna the Movie Geert Wilders' film (English) by groepwilders

Wilders betraktar sig själv som liberal på högerkanten. ”Våra allierade är inte Le Pen eller Haider, vi kommer aldrig liera oss med Italiens fascister och olika Mussolinis. Vi är inga fascister på högerkanten och vill inte liknas vid dem” säger han. Snarare kämpar hans parti för det specifika holländska som innefattar motstånd mot heliga kor inom det politiska etablissemanget och mot en överstatlighet från EU:s sida. Dessutom ”Vi gör det jobb som tidigare gjordes av feministiska och liberala organisationer: vi kämpar för kvinnors och sexuella minoriteters mänskliga rättigheter.” Hans politiska idol är Margaret Thatcher, Storbrittaniens forna premiärminister.

Wilders ser Koranen som fascistisk. I och med att koranen är Allahs nedskrivna ord och uppfattningar kan inget i den ifrågasättas eftersom det skulle antyda att Allah kan ha haft fel den där gången på 600-talet då Muhammed nedtecknade den. Där är skillnaden med Bibeln som nedtecknades av människor under tusentals år och som under tusentals år varit utsatt för människans ifrågasättande och tolkningar. Den bibliske guden uppmanar människan att använda sitt eget huvud, att tänka själv i motsats till koranens som förbjuder oss att göra något själva. ”Islam är Europas trojanska häst. Stoppar vi inte islamiseringen nu är det inte lång tid kvar innan Eurabia är ett faktum.” ”Jerusalem och Israel är Västerlandets utpost mot den muslimska världen. Faller Jerusalem i deras händer står Aten och Rom i tur. Konflikten över Jerusalem är inte territoriell utan politiskt ideologisk mellan Västerlandets friheter och den islamistiska ideologins förtryck och därmed barbari.”

Wilders talar om frågor som hos politiker ger beröringsångest. Ångesten är lätt att förstå: att tala om saker man inte bör straffar sig. Wilders får sitt straff kontinuerligt – som Ayan Hirsi Ali, Kurt Westergaard och Lars Vilks f.ö. – dels genom att utsättas för dödshot från islamistiska extremister och därmed 24-timmars polisskydd och noll privatliv och dels – som i Wilders fall ställas inför rätta av sitt eget land (!). Som den kanadensiske författaren Mark Steyn säger: ”Det är själva rättegången mot Wilders som är straffet”. Straffet för att ha åsikter som inte är de politiskt korrekta i ett givet samhällsklimat, som talar om för oss alla som inte är riksdagsledamot att hålla käften. Vi kan tycka och tänka mycket men vi vet att jobbet ska skötas, räkningarna betalas, barnen må bra och hur ska vi små människor i världen och livet bete oss när vi känner oss trampade på och hotade av ideologier som är förtryckande? Personligen är jag tacksam för att Wilders vågar vara passionerad talesman för Västerlandets friheter mot totalitarismens islam.

Madame du Nord

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt