torsdag 2 juni 2011

Kriminella förortsgäng bakom våldsökningen

ORGANISERAD BROTTSLIGHET Enligt polisen ökar antalet kriminella gäng och det handlar främst om förortsgängen, dvs våldsamma invandrare. I bland annat Linköping finns en undergruppering till Black Cobra, kallad M16. De är en blandning av svenskar och invandrare, enligt domar PI läst innan. Därför håller inte riktigt de ständiga argumenten med segregation och utanförskap.

Linköpingspolisen har dock det som en delförklaring varför förortsgängen växer sig starkare: ökad segregation och ett större utanförskap, där arbetslösheten är hög.

– Någonstans tror jag att vi alla i samhället måste fundera på hur vi har uppfostrat unga män. Hur har vi fått de här unga, arga männen att vara beredda att så till sin milda grad hävda sin status att de är beredda att skjuta eller knivhugga för att skada medvetet, säger rikskriminalchef Klas Friberg.

Lyssna: Nya kriminella gäng i Sverige orsakar mer våld

Kommentar

Alla dessa ghettokriminella framhåller ständigt utanförskap som en delförklaring. Det är ett effektiv redskap att ta till för då får de medkännande direkt, inte för sin brottslighet, utan för deras s k utsatthet av den naiva vänsterpressen och gråtmilda politiker. Diskriminering och andra floskler radas upp i en aldrig sinande ström.

Men är det inte så att alla dessa Tony Montana-wannabes är barn av sin tid. Influerade av maffiabudskapet från exempelvis amerikanska redan kriminella rappare och deras gängrelationer. Bling bling, Cristal bubbel, dyra bilar, snygga tjejer, fester och framförallt – snabba pengar. Alla vill bli direktörer över en natt och ingen vill jobba 9-5. Ovanpå det kommer ‘respekt’ och ‘heder’ och grupptrycket att utföra grova våldsbrott och få en kriminell identitet som andra ser upp till.

När förortens bilbränder rasar som värst har man alltid ett färdigt svar: ”Polisen trakasserar oss. Därför slår vi tillbaka”. Men i verkligheten griper polisen gängmedlemmar/övriga av en anledning – man har gjort något kriminellt.  Ett annat outtalat motiv när bilbränderna och stenkastningen rasar som värst är att man ogillar polisens ständiga bevakning för stör gängens affärer. Då skickar man ut springpojkarna, som går bärsärk i ett försök att flytta polisens fokus.

Ni ser ju hur skolan ser ut i alla invandrartäta områden. Rosengård, Hisingen, Rinkeby, med många flera, har de absolut sämsta skolresultaten. Lärarna hotas och misshandlas. Hade istället alla dessa invandrargäng skött sig från tidig skolålder, pluggat hårt och låtit bli skolkningen, personrånen, bötningar, etc. skulle det sett annorlunda ut.

Men de är inte intresserade. Snabba pengar, makt och status är viktigare.

Har vi fel?

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt