fredag 10 juni 2011

Den shariatid nu kommer..

Fullt av muslimska kvinnor i slöja syns och avslutningen filmas såväl utanför som inne i moskén.

SKOLAVSLUTNING Roger på Muslimska Friskolan noterade nyligen att Östra Grevie Folkhögskolas Malmöfilial höll den 1 juni 2011 sin skolavslutning för grundskoledelen i den stora moskén i Malmö. Detta trots att skolavslutningar inte får vara konfessionella och Östra Grevie Folkhögskola inte är en religiös folkhögskola. Malmöfilialen betalas av skattemedel och ligger på Persborgstorget nära Rosengård.

Malmöfilialens föreståndare Sven Jarvi, som även undervisar i religion, förklarade stolt att det blivit en tradition att sommaravslutningen hålls i Islamic Center. Dess VD Bejzat Becirov höll avslutningstal i moskén. Becirov sitter även i styrelsen för Östra Grevie Folkhögskola.

Ceremonin fortsatte i den muslimska friskolan Ögårdsskolans gymnastiksal. Becirov är rektor för Ögårdsskolan och höll ett avslutningstal även i gymnastiksalen som ligger i anslutning till moskén. I talet nämnde han folkhögskolans betydelse, men sa att även religionen ger styrka och nämnde moskén. Becirov avslutade med en fras ur islam på arabiska.

Roger tipsade Kyrkans tidning som nu gjort en artikel.

Vår rubrik är något tillspetsad och för den delen vitsig. I ärlighetens namn tillhör Islamic Center de mer liberala moskéerna, ofta hånade av islamisterna. Å andra sidan, islamisering är alltid islamisering.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt