tisdag 7 juni 2011

Den märkliga Nationaldagen

INSÄNDARE I helgen som gick och inte minst under vår svenska Nationaldag märkte vi det tydligt. Politiker, nyhetsredaktörer, chefer och journalister gjorde sitt yttersta för att ta ifrån oss stoltheten över vårt land. Varför? Vad vill man uppnå och vad tror man sig uppnå?

I länder där man firar Nationaldag, vilket de flesta ändå gör, är det landets folksånger man vill höra, landets folkdanser man vill se, landets historia och kultur man vill ta del av och så borde det givetvis också vara i det märkliga landet Sverige. Detta gäller inte minst de turister som betalar tusentals kronor för att komma hit och uppleva vårt Nationaldagsfirande, vårt Midsommarfirande, vår kultur, vår historia och våra seder. Varför frågar ingen om deras syn på det svenska och vad de förväntar sig av sitt besök här?

Nu bor jag i en mindre stad där årets Nationaldagsfirande var helt fritt från mångkulturella inslag. Trots det var åtskilliga av deltagarna i firandet av annan härkomst än svenskt. I mitt sällskap hade jag exempelvis vänner med ursprung i Finland, Ungern och Chile. Inte mådde de dåligt av att se svenska flaggor, höra den svenska nationalsången och omgärdas av män/kvinnor i traditionella folkdräkter. Bevisligen fanns det också många turister med bland deltagarna då vi hörde olika språk talas runt om oss. Bl.a. kom det fram ett yngre par från Italien som frågade oss om tidpunkter för olika evenemang och vägen dit. De hade anlänt till Sverige den 4:e juli och skulle stanna till den 8:e och ville gärna vara med om vårt firande av Nationaldagen. Nu frågade vi tyvärr inte, men vad hade de svarat om vi frågade om deras förväntningar av denna dag? Hade de två förväntat sig att höra somaliska folksånger, se burundisk folkdans och bevittna svajande palestinska flaggor på Sveriges Nationaldag? Nej, förmodligen lika lite som vi förväntar oss somaliska traditioner när vi besöker Mexiko och Thailand.

Sverige är idag ett mångkulturellt land, på gott och ont. Ingen förnekar detta faktum och ingen förnekar att dessa kulturer ska få fira sina högtidsstunder, men varför under Sveriges Nationaldag? Låt landets somalier träffas den 1:a juli då de kan lyssna på sina folksånger, se sina folkdanser och äta sina traditionella maträtter. Låt landets irakier, kurder, libyer och afghaner göra detsamma under sina hemländers Nationaldagar. Den 17:e maj träffas alla i Sverige boende norrmän för att fira sin dag och det fungerar alldeles utmärkt. Aldrig har jag hört dessa norrmän kräva att det ska spelas norska folksånger, dansas norska folkdanser och visas norsk kultur den 6:e juni.

Jag förstår givetvis den bakomliggande agendan hos våra makthavare. De vill visa att Sverige är till för alla som bor här. Så är det naturligtvis, så länge du följer svenska regler, svenska lagar och accepterar att detta är Sverige och inte Somalia, Irak, Libyen, England eller Norge. Att därför mer eller mindre nedvärdera allt som vi i årtionden, kanske århundraden, förknippat med Sverige och det svenska, är inget annat än ett hån och frågan är om inte makthavarnas syfte får en motsatt effekt i detta. Man behöver inte besöka PI för att inse den dolda ilska som ligger och pyr lite varstans. Verkligheten finns precis utanför dörren och det hjälper inte att våra folkvalda går in i debatten med floskler, att gammelmedia censurerar nyheter av en viss karaktär och att hela det politiskt korrekta Sverige står upp och okritiskt applåderar den mångkulturalism som landet idag består av.

När försvararna av denna mångkulturalism börjar dra upp sina traditionella försvarstal med ord som "pizza", "Zlatan" och "Amerikafararna på 1800-talet", vet man att de inte har så mycket på fötterna när de sitter där med sina väl inövade floskler om det positiva med mångkultur. Självklart finns det fördelar så länge inte mångkulturen sliter isär samhället, vilket den redan gjort i många länder, främst i Afrika, Asien och är på väg att göra här. Naturligtvis ska personer ha rätt att komma till Sverige för att jobba och Sverige behöver välutbildad arbetskraft inom vissa yrken. Självklart ska också Sverige hjälpa till att ta emot verkliga flyktingar med uppvisade skyddsbehov. Det som sker i dagens Sverige och förövrigt även gårdagens, är dock något helt annat. Det handlar inte längre om ansvar, utan om att knäppa ett visst parti på näsan och strunta i konsekvenserna. Allt annat är ointressant i de politiskt korrektas värld.

Ingen kan idag blunda för de baksidor och de problem som denna oansvariga och väldigt generösa politik medfört, problem som de facto drabbar alla medborgare i vårt land, oavsett vem du är, varifrån du kommer och varför du är här. Att okritiskt hylla en generös invandringspolitik som bevisligen är på väg att slita isär landet och skapa oöverskådliga problem, utan att samtidigt ta upp konsekvenserna och vad de medför, är inte särskilt seriöst. Om man sedan som Tv4, SVT, Expressen, Aftonbladet och 7-klöverns politiker nedvärderar vårt land, vår kultur och allt som särpräglar Sverige, gör man säkerligen samförståndet mellan olika etniska grupper och kulturer en otjänst.

Låt mig citera några svenskar med utländsk bakgrund. "Politiker som hånar det svenska försvårar integrationen". Detta skrivet av Nima Dervish i en debattartikel på Newsmill den 4:e juni. Alice Teodorescu skrev så här på Newsmill den 15:e januari. "Vad är integration? En rättighet eller en skyldighet"? Sakine Madon skrev följande meningar i Expressen den 16:e april. "Vi har till och med en myndighet som fått för sig att kalla julfest för decemberfest och julklappar för vinterpaket. Allt för att inte trampa människor från andra kulturer på tårna. Jag kan slå vad om att ingen med utländsk bakgrund kände sig ledsen över ordet julfest". Mauricio Rojas, den förre folkpartisten, skrev så här i Sydsvenskan 2006. "Genom att känna till och bejaka det svenska kulturarvet, det enda som kan bli gemensamt för alla dem som nu befolkar Sverige, kan vi övervinna många svenskars rädsla inför det nya".

Ingen har mig veterligt kallat ovan nämnda personer för rasister eller främlingsfientliga. Varför? Är det för att de har utländsk bakgrund och därmed tillåts säga detta, eller är det för att man vet att de har rätt? Integrationen i Sverige och samförståndet mellan olika kulturer kommer aldrig att fungera om man fortsätter med en överdimensionerad invandringspolitik, om man förnekar de baksidor denna har medfört och om man ständigt förnedrar och nedvärderar vårt land och alla som vill ära vår historia, vår kultur, våra traditioner och vår egen Nationaldag.

Stefan K

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt