söndag 3 juli 2011

Brutala åldringsrånare kvarstannar i häkte

ÅLDRINGSRÅN Som PI tagit upp innan var överfallet på 86-åriga Anna-Lisa Tobiasson i Tingsryd den 4 mars var mycket brutalt. Tre zigenare följde efter henne från banken och vid hennes port gav sig den yngste på henne. Han slog ner henne brutalt så hon fick en hjärnblödning och flera frakturer i ansiktet. Han stal sedan hennes väska med drygt 6000 kronor, pengar avsedda för kommande tandläkarbesök.

Trion greps den 10 maj och åtalades för grovt rån vid Växjö tingsrätt:

  • Vilson Ristic, 18 år, med permanent uppehållstillstånd (slog ner kvinnan).
  • Vlasimir Ristic, 30 år, asylsökande och medborgare i Kosovo.
  • Gulijeta Suljic, 23 år, asylsökande och medborgare i Kosovo.

Nu får de kvarstanna i häkte efter avslutade förhandlingar vilket tyder på fällande domar. Åklagare Magnus Hansson har yrkat på utvisning för Vlasimir Ristic och Gulijeta Suljic medan Vilson Ristic, som misshandlade kvinnan svårt, klarar sig undan på grund av PUT.

Det man tvistar kring är om det asylsökande paret visste att Vilson skulle råna (inslag av hot/våld) henne eller om det skulle stanna vid en väskryckning. Om brottet klassas som grovt rån, med minimistraff på fyra års fängelse, eller grov stöld har en avgörande roll för straffet.

Även Vilson Ristics advokat instämde till viss del i sin slutplädering:

- Detta är ett jäkligt fult brott mot en förtjusande gammal kvinna. Ett nesligt brott. Men även om det är ett fruktansvärt brott når det inte upp till grovt rån. Brottet måste passas in i en juridisk bedömning.

Dom meddelas den 11 juli.

Relaterat

Zigenare åtalas för brutalt åldringsrån
Asylsökande bakom brutalt åldringsrån

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt