måndag 18 juli 2011

Politisk rådgivare vill minska invandringen drastiskt

ENGLAND Lord Glasman, den ledande politiska rådgivaren till Labourpartiets ordförande Ed Miliband, säger i ett utspel att England borde ”dra gränsen” avseende invandring och till och med omförhandla EU-reglerna som tillåter fri rörlighet för arbetskraftsinvandring. Till The Daily Telegraph säger han att England ”inte är en utpost i FN” och att det brittiska folkets väl och ve måste sättas främst.

Utspelet sägs vara det mest drastiska hittills från något av de större politiska partierna och skulle i princip stoppa invandringen till England helt. Dock var Labourpartiet snabba med att distansera sig från förslaget och menade att Lord Glasmans åsikter var ”hans egna”.

Invandringen har kastats tillbaka in i den politiska hetluften av såväl Labour som de konservativa. Premiärminister David Cameron har, liksom övriga stora ledare i Europa, dödförklarat mångkulturen och dessutom lovat att reducera den årliga nettoinvandringen från hundratusentals till tiotusentals. Camerons regering har även satt ett tak på antalet arbetskraftsinvandrare från icke-EU-länder.

Tidigare i juli sa Iain Duncan Smith, statssekreterare för arbete och pensioner, att massinvandringen utgör det största hotet mot koalitionens försök att få miljoner arbetare bort från bidrag då utländsk arbetskraft tar lågavlönade jobb. Och i september 2010 uppgav Miliband att labourregeringen ”gjort misstag” gällande invandringen.

Under den förra administrationen skedde den största invandringen i landets historia – drygt tre miljoner invandrade under dess 13 år vid makten. Lord Glasman anser att tiden nu är mogen för en dramatisk förändring där invandrare bara tillåts inträde till landet på ett fall-till-fall basis och om deras enskilda färdigheter är behövda.

The Telegraph

Relaterat

BBC:s tystnad om invandringen skadade England
"Anställ bara brittiska arbetare"
David Camerons senaste attack på mångkulturen
David Cameron: Mångkulturen ett misslyckande
"Labour-regeringen släppte in tre miljoner invandrare"
Fyra av fem britter vill minska invandringen
Storbritannien skär ner kraftigt på invandringen

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt