fredag 1 juli 2011

"Drägg, pack & avskum som ska slängas ut ur landet!" - M om kriminella invandrare

Video:Tydlig SD-flirt från Moderaternas högsta ledare i Norrköping efter gängskjutningen utanför restaurang Deli i city där de kriminella gängen Black Cobra och Outlaws rök ihop med skottskador och knivhugg som resultat (både gärningsmännen och offren ska enligt uppgift vara invandrare). Det talas om hårdare straff, borttagande av straffrabatt, slänga ut kriminella invandrare. Allt känns igen från Sverigedemokraternas kriminalpolitik. Han får även medhåll från Socialdemokraternas Lars Stjernkvist.

Nu verkar Fredrik Bergqvist ha raderat vissa delar på sin blogg, som återgavs i 24-nt-inslaget, men kvar att läsa står bland annat:

"Nu till de mer otrevliga typerna. Det verkar som att media blir överraskade ett vi politiker är överens om ett problem. Det handlar inte om olika fotbollslag som vi håller på, jag tror inte det finns någon politiker som vill ha de kriminella gängen i samhället. Problemet är den rättstillämpning som har byggts upp i Sverige under de senaste decennierna. Sverige har ett sjukt system med straffrabatt för brott. Är du effektiv och begår många brott så döms du inte för samtliga utan får ett kortare straff än om de bedömdes var för sig. Systemet borde vara det omvända, begår du fem brott ska straffet multipliceras med exempelvis faktor 1.2. Först då blir Sverige en oattraktiv marknad för de kriminella gängen att agera på. De flesta av de nu häktade är redan väl kända av polisen och har redan suttit inne ett par år. Jag förespråkar absolut inte dödstraff men däremot kännbara fängelsestraff. När polis och åklagare har lyckats fånga buset ska de också förvaras inlåsta i tryggt förvar. Buset skrattar år det svenska rättsväsendet som liknas vid betald semester, det måste bli en ändring på det, och det är vi politiker som kan ändra systemet."

http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=3594540&entry=6968446

Sändes: 2011-06-30

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel