lördag 16 juli 2011

Våldsamma asylsökande belönas med lyxigt sommarhus

Bild: Ekstra Bladet

DANMARK Ofta framhävs Danmark som en förebild i debatten kring invandring och integration, eller den raka motsatsen då de svenska etniskt segregerade politikerna och journalisterna får komma till tals. Här ska vi dock belysa ett undantag där danskarna är minst lika bortkomna som här hemma. Det rör sig om tre våldsamma asylsökande som Röda Korset och Udlændingeservice, danska motsvarigheten till Migrationsverket, placerat i ett lyxigt sommarhus efter upprepade försök att få dem att anpassa sig till livet på Sandholmlejren, ett asylboende.

Samtliga tre, från Syrien, Afghanistan och Iran, betecknas som våldsamma, hotfulla och utåtagerande har under de senaste tre veckorna bott i ett nybyggt lyxigt sommarhus i Vejby på Nordsjælland. Räkningen, som uppgår till hundratusentals kronor per vecka, tar Migrationsverket hand om med motiveringen att inga andra utvägar finns. Totalt handlar det om ca en miljon kronor.

– Det är en dyr lösning och det säger sig självt att det inte är en långsiktig sådan. Men det handlade om en extraordinär situation som krävde en akut lösning, säger Morten Bo Laursen på Udlændingeservice.

På Röda Korset vill man inte avslöja varför de tre männen tagits ifrån Sandholmlejren men Ekstra Bladet erfar att de tre härjat under en längre tid på flera olika asylboenden. Till slut kastade Röda Korset in handduken och bad om hjälp med att få ordning på dem, vilket alltså resulterade i att de flyttades till det nybyggda lyxsommarhuset på 240 kvadratmeter där sex vakter ständigt övervakat dem.

De tre männen ska nu flyttas till en annan billigare bostad, men alltså först efter att kassan dränerats. En av dem har redan fått besked om att hans ansökan har avslagits.

Ekstra Bladet

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt