lördag 30 juli 2011

Holländsk majoritet stöder Wilders anti-islamism

HOLLAND Majoriteten i Nederländerna anser att Geert Wilders inte behöver ändra sin anti-islamistiska retorik. Igår publicerades en opinionsundersökning som har gjorts efter terrordåden i Norge som visar att 52 procent anser att det inte finns någon anledning för honom att ändra retoriken. 44 procent tycker att han bör moderera sig. 29 procent av de tillfrågade säger att de håller med Wilders inställning till muslimer.

Wilders som leder det nederländska Frihetspartiet (PVV) är väl känd för sina anti-islamska uttalanden. Förra året gjorde hans parti ett brakval, fick femton procent av rösterna och agerar stöd till den sittande regeringen. För stödfunktionen har PVV fått igenom viktiga krav: icke-västliga immigrationen till Nederländerna minskas med 50 procent under sammanlagt fem år, förbud mot niqab och burqa, återfallsförbrytare sänds tillbaka till ursprungsländerna (från Holland främst till Marocko), mer pengar till landets åldringar, högre straff generellt för grova brott.

Massmördaren Anders Behring Breivik har i sitt manifest uttryckt sin beundran för Wilders anti-islamska utspel i det nederländska parlamentet. Efter terrorattentaten i Oslo har Wilders offentligt tagit avstånd från Breivik och hans terrorism.

Wilders frikändes nyligen från att ha uppmanat till hat mot muslimer i en nederländsk domstol. Upprepade gånger har han påpekat likheten mellan islamismen och nazismen. Rättegången mot Wilders väckte uppmärksamhet inte endast p.g.a. hans islam-kritik, utan också p.g.a. det ökade inflytande som hans parti har fått.

PK-ismen i EU är utbredd: se bara på Cecilia Malmströms utspel idag där hon ”tar upp kampen mot främlingsfientligheten”. En rumänsk EU-parlamentariker: Iulian Urban från det rumänska liberaldemokratiska partiet PDL blir ombedd att avgå efter att han i förrgår skrev på sin blogg att det är EU:s ledare som måste ta på sig skulden för terrorattentaten i Norge.

Det är inte Anders Behring Breivik som har begått angreppen utan de nuvarande EU-ledarna. I det kaos som vi befinner oss i är det överraskande att endast en europé har pressat avtryckaren för att visa sin frustration inför de europeiska politikernas hyckleri och likgiltighet i mötet med islamiseringen och de illegala invandrarna.

Kommentarerna har fått de förväntade reaktionerna: det socialistiska blocket i EU-parlamentet och en grupp som arbetar för romernas rättigheter, rasar. Nu kräver de att PDL avsätter Urban.

NRK

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt