torsdag 28 juli 2011

Våg av lyxbilskapningar media mörkar signalement

BILKAPNINGAR Under ett dygn skedde tre bilkapningar under pistolhot i Stockholmsområdet. Polisen har gått ut med ett ovanligt frikostigt signalement, något media väljer att inte återge och till och med förvanska. En vanlig dag i mediasverige med andra ord.

Det hela inleddes i Spånga på onsdagen omkring 11-tiden. En person hade just parkerat sin Mercedes då tre män plötsligt dyker upp och hotar honom med en pistol och kräver att få bilnycklarna.

Senare samma dag, vid 21, tvingas en man i Rissne att lämna ifrån sig sin BMW till fyra eller fem beväpnade rånare.

Strax före 7 på torsdagsmorgonen är det dags igen i Skogås då två män hotar en man med pistol, alternativt pistolliknande föremål, och tvingas av honom sin Porsche.

Stefan Färdigs vid polisens länskommunikationscentral säger till DN att det mesta tyder på att samma liga ligger bakom samtliga tre rån. Vittnena har lämnat liknande signalement och tillvägagångssättet har varit likadant vid varje rån. I DN ges dock inget sådant. Inte heller i Expressen framkommer så värst mycket mer:

– Signalementen överensstämmer. Det är en grupp unga killar, i tonåren, säger Färdigs.

Även Svenska Dagbladet är inne på samma linje:

– Gemensamt vid samtliga tillfällen är att rånarna varit yngre män beväpnade med pistol, säger Stefan Färdigs vid polisens ledningscentral till Sveriges Nyheter.

Observera citatet från SvD. Vad Färdigs egentligen sagt till Sveriges Nyheter är följande:

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt