söndag 24 juli 2011

Två misstänkta krigsförbrytare fast efter hjälp från allmänheten

KANADA I fredags skrev PI att kanadensiska myndigheter efterlyste tips som kunde leda till gripandet av 30 eftersökta krigsförbrytare, vilka sedan ska deporteras. Resultaten har inte låtit vänta på sig. Tips har redan lett till att två krigsförbrytare har kunnat gripas.

Kanadensiska myndigheter begär nu hjälp av allmänheten att hitta 30 personer som är anklagade för krigsförbrytelser eller brott mot mänskligheten. Det är personer som man tror uppehåller sig illegalt i Kanada. Namnen släpptes idag och de flesta har redan ett utvisningsbeslut mot sig. Namnen återfinns här.

Myndigheterna hoppas att detta ska leda till att ny information kommer in, som ska kunna hjälpa dem att spåra upp och avlägsna förbrytarna från Kanada. En minister uppmanade alla kanadensare att hjälpa till att hitta förbrytarna och noterade att vi alla har en roll att spela för att göra vårt samhälle säkrare.

De två gripna:

  • Arshad Muhammad, 44, född i Pakistan, greps efter att ha blivit igenkänd i en affär av en kund som hade läst om efterlysningen i en tidning.
  • Cristobal Gonzalez-Ramirez, 44, född i Honduras, greps efter flera tips från allmänheten.

PI
Namn och bilder på efterlysta
Sun News

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt