söndag 31 juli 2011

Muslimska antisemiter låter sporthall bli tillfällig moské

ISLAMISERINGEN Malmö Stad har hyrt ut Rosengårds sporthall till Islamiska förbundet, IFiS, under hela augusti månad. Hallen kommer användas som bönelokal för muslimer under Ramadan och rymmer upp till 300 knäböjande personer. Ramadan är en av Islams viktigaste högtider och innebär bland annat förbud att äta, dricka, idka sexuellt umgänge m.m. under dygnets ljusa timmar.

SDS

Islamiska Förbundet

Islamiska Förbundet, IFiS, är de facto Muslimska Brödraskapets svenska falang i Sverige, uppdelat i olika distrikt bland annat Södermalmsmoskén, där den danskhäktade och terrormistänkta Munir Awdis f d svärmor, konveriten Helena Benaouda, återfinns i ledningen och som förnekat helt att hon märkt av någon extremism i Sverige. Hon är även ordförande i Sveriges Muslimska Råd, en paraplyorganisation. Södermalmsmoskén har tidigare ertappats med att sälja ljudband med antisemitiskt innehåll.

IFiS f d ordförande är den moderata riksdagsislamisten Abdirizak Waberi, som är positiv till sharialagar och som driver koranskolan Römosseskolan i Göteborg. Han avgick den 31 december 2010. Nu återfinns en Omar Mustafa på den posten.

Om vi backar bandet sex år kan man även läsa en Expressen-artikel där Leif Kielan, radikal imam i sig, kände sig hotad och hatad av förbundet. Kielan skrev själv ett debattinlägg om saken.

Nutid

PI och Per Gudmundsson avslöjade nästan samtidigt i december 2010 gästlistan hos Islamiska förbundet när de anordnade sin 30:e konferens mellan 24-26 december. En närmare titt på några av dessa avslöjade en hel del synnerligen hatiska och antiemitiska uttalanden och tveksamma kopplingar. Här kan ni se några videoinslag i vår post.

Det tog sedan övriga drygt tre månader att plocka upp den stafettpinnen. Först ut var DN, som skrev: ”Islamiska förbundet anlitade föreläsare med antisemitiska värderingar på en stor konferens i Stockholm i julas. En av huvudtalarna, Salah Sultan, är känd för att sprida myter om judisk konspiration och ritualmord.”

Allas vår riksdagsislamist Waberi förnekade att han kände till dessa uttalanden. Och som ett brev på posten kom även ett formellt förnekande i mars genom dess nuvarande ordförande Omar Mustafa på Newsmill. Det är inget fel på dem. Det är vi andra som är islamofober ungefär. Kort sagt, han och förbundet vägrade backa och de hade inte gjort något fel alls som bjöd in antisemitiska gästtalare. Är man intresserad av att fördjupa sig i Omar Mustafas lögnaktiga retorik, finns en prekär genomgång borta hos Nima Dervish.

Andra hakade på. Varför tar Islamiska förbundet inte avstånd från antisemitism?.

Och Gudmundson skrev ett nytt inlägg om saken och avslutade så här:

Islamiska förbundet backar alltså inte. I stället försöker man flytta fokus och beskylla MEMRI för tvivelaktiga översättningar – trots att antisemitiska föreställningar sprids helt oblygt, på engelska, på en konferensgästs egna sajt. Det behövs sannerligen ingen MEMRI för att påvisa judenoja där.

Nej, man backar inte. Precis som Sveriges Unga Muslimer förra året, i debatten om antisemiten och homofoben Abdullah Hakim Quick, finner man inga fel i den inbjudnes uttalanden – tvärtom ser man bara problem i att uttalandena uppmärksammas.

Ledarskikten för de stora islamiska organisationerna i Sverige har mycket att bevisa. Gång på gång avslöjas att deras internationella gäster har människofientliga åsikter. Organisationerna visar dock få tecken på bättring – utan påstår i stället att ifrågasättandet av de inbjudna är islamofobiskt. Är det då konstigt att människor anser att judehat, kvinnoförnedring, sexualförtryck och homofobi är en integrerad del av religionen.

PI-skribenten Daniel skrev även ett svar på tal till Omar Mustafa.

En annan som var gästtalare heter Ahmed Almofty. Han sitter i ledningen för nyöppnade sunni-moskén invid Ramberget i Göteborg. Den är som bekant betald med saudiska pengar och Saudiarabien styrs av sharialagar. Almofty liksom Waberi ingick även i galleriet av intervjuade islamister i SVT-dokumentären Slaget om muslimerna. Hela gänget var positiva till sharia, kvinnor ska hållas hårt, dans är förbjudet, med mera. Vid alla kritiska och obekväma frågor vred man på sig och försökte linda in sina åsikter eller skjuta bort frågan.

En annan herre heter Hassan Moussa och är imam i Södermalmsmoskén. Han ingår i det relativt nybildade fatwarådet i Malmö där ett gäng ska diskutera och ”vara tillgängliga” för alla muslimer som har problem. Ett flertal andra i det rådet tillhör Islamiska Kulturföreningen i Malmö, dvs de Säpoövervakade radikala islamisterna som slängdes ut från källarmoskén i december 2008. Det är också samma gäng som fått klartecken av Malmö stad att bygga ett stort islamiskt center invid en kyrkogård. I styrelsen sitter danska islamister som tidigare spytt galla över väst, demokrati, gayvärlden etc. Ett av inslagen i centrat är könsåtskiljande bad.

Vidare,

Det finns även SUM, Sveriges unga muslimer. Även där fanns det tveksamma gäster på deras april- konferens i år. Den hetsige Moustafa Kharraki, vice ordförande, har tidigare förnekat förekomsten av extrema krafter. I en SVT-duell nekade han inför en blossande röd och upprörd Nalin Pekgul, både muslim och socialdemokrat. Hon pekade på de radikala islamister i pyjamas som smyger omkring i Tensta och Rinkeby och tvingar alla kvinnor att ”leva rätt” och täcka sig. Dessa islamister är företrädesvis somalier och alla sympatiserar med mordiska Al Shabaab. Detta existerar inte enligt Kharraki. SUM har även en direktlänk till Sveriges Muslimska Råd.

Mahmoud Aldebe, den ökände islamisten som skickade brevet med krav på sharialagar till hela riksdagen 2006, är ordförande för Sveriges muslimska förbund. Det uteslöts ur Sveriges Muslimska Råd 2010. Han är även centerpartist men kickades från att kandidera för Centerpartiet inför valet 2010. Hans lika fanatiska beslöjade hustru Ebtisam Aldebe är dock med i Centerpartiet och invald ersättare sedan 2006. Hon sitter även med i styrelsen för Centerpartiet i Solna och varit nämndeman i Stockholms förvaltningsrätt. Ebtisam Aldebe har där varit med om att avgöra minst 40 ärenden vid Migrationsdomstolen, bland annat har hon nekat kristna asyl.

Här nedan uttalar hon sig om sharialagar:

Waberi, med flera

Fast vad vet PI, vi är ju bara islamofober för hela slanten…

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt