onsdag 13 juli 2011

Ge inga bidrag till hatet

STATLIGT FINANSIERAD ISLAMISM Per Gudmundson uppmärksammar i dag det faktum att flertalet tvivelaktiga muslimska organisationer med intoleranta hållningar gentemot homosexuella, kvinnor och ”otrogna” finansierar sin verksamhet med statliga medel.

Homosexualitet ska straffas med döden, muslimer får inte bli vänner med ickemuslimer, kvinnor bör inte inleda samtal med främmande män, och i val ska muslimer helst rösta på andra muslimer. Judarna styr världsekonomin. Där är några av budskapen på den ambitiösa webbsajten muslim.se som syftar till att "på ett enkelt sätt presentera Islam för unga muslimer".

Illa nog, kan tyckas, men det blir värre: Verksamheten har fått statliga bidrag för att fostra ungdomar demokratiskt, arbeta för jämställdhet och motverka rasism.

År 2009 fick Sveriges Imam Förbund 416000 kronor av statliga Ungdomsstyrelsen för att, som det står i årsredovisningen, "utveckla nya arbetssätt och metoder för att motverka eller förebygga rasism och islamofobi". I SIF:s egen beskrivning av projektet "Vad är islam? Ett projekt mot islamofobi" specificeras satsningen.

Den rör sig dels om en föreläsningsturné (den 18 juni i år gästades Stockholm, med ett evenemang på Åsö gymnasium), dels om att "skapa en professionell hemsida (www.muslim.se) med faktabaserad och saklig information om Islam".

Och där får alltså läsaren veta att det är förbjudet att hjälpa ickemuslimer, "att bli vän med dem och tycka om dem", eller "att bli medlemmar i deras samhällen, gå med i deras partier". Där heter det att deltagande i allmänna val bara är acceptabelt när "det ligger i islâms intresse att muslimerna röstar", att straffet för homosexualitet är "att dödas", och där heter det att "Judarna" driver Världsbanken och IMF för att förtrycka världen.

Att delta i svenska traditioner är förstås "inte tillåtet". Att sjunga med i Nu tändas tusen juleljus vid Lucia innebär "otvivelaktigt att man utesluts ifrån islam".

Läs hela artikeln hos SvD
Mer information på Gudmundsons blogg

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt