onsdag 27 juli 2011

Vänsterpartist fälld för tio våldtäkter på ung man

VÅLDTÄKT En 46-årig kurd som kandiderade för vänsterpartiet i riksdagsvalet åtalades tidigare för flera våldtäkter på en yngre kurdisk yngling (över 15 år) i Kristianstad. Nu har domen kommit.

På tredje bilden skakar våldtäktsmannen, i gul skjorta hand, med Lars Ohly.

Våldtäkterna, orala och anala samlag, skedde genom misshandel och hot, vid 14 olika tillfällen i en kurdisk föreningslokal i Kristianstad, från sommaren 2005 till sommaren 2007. Awara Ibrahim har tidigare varit ordförande och känner offfet. Den utsatte orkade dock bara återge tio tillfällen han blivit utsatt vilket innebar att fyra åtalspunkter fick läggas ner.

Från domen

Det har genom utredningen framgått att homosexualitet eller homosexuella handlingar inte godtas i den traditionella kurdiska kulturen. Genom [två kurders] vittnesmål står det klart att även en person som ofrivilligt utsätts för homosexuella handlingar utan att själv vara homosexuell anses skambelagd samt att även den personens familj och släkt anses träffade av denna skam. Genom att berätta om att han – om än ofrivilligt – deltagit i homosexuella handlingar har målsäganden alltså utsatt sig för en risk att inte bara han utan även hans familj skulle få sitt anseende solkat i en för dem mycket viktig social och kulturell gemenskap. Det förhållandet att han som kurd anmält att han utsatts för homosexuella övergrepp – trots att han utsatts för påtryckningar att avstå från sådan anmälan – talar mot den bakgrunden för att anmälan föranletts av verkliga övergrepp och ökar därmed trovärdigheten i målsägandens uppgifter.

Kristiandstads tingsrätt dömde

  • Awara Ibrahim, född 1965 och skriven i Kristianstad, för våldtäkt till fängelse sex år. Han ska även utge skadestånd med 415 000 kronor till sitt offer.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt