torsdag 14 juli 2011

Juvelerare diskriminerar för ökad säkerhet

NEDERLÄNDERNA Juveleraren Jos Kamerbeek i Nijmegen i Nederländerna vägrar att släppa in etniska minoriteter in i sin butik efter flera rån och nu väntar rättegång för etnisk diskriminering.

I våras försökte två unga män att råna hans affär. De hotade Kamerbeek med pistol och bråk utbröt. Kamerbeek och en av rånarna ramlade ner i en sex meter djup grop vid en byggarbetsplats. Kamerbeek bröt ryggen i fallet och är numera förlamad och sitter i rullstol.

Butiken har blivit rånad åtta gånger. Alla gångerna av unga marockaner eller unga män från Antillerna. Vid ett av rånen blev han skjuten i bröstet. Kamerbeek har blivit så trött på alla rånen att han nu förbjuder alla unga mellan 15 och 25 som tillhör en etnisk minoritet tillträde till affären. Kamerbeeks fru säger att det inte finns något för 16-åriga marockaner att köpa här, de har inte råd. Varför ska jag skaffa mig problem genom att släppa in dem?

I Nederländerna får man åldersdiskriminera men inte diskriminera etniciteter. Därför väntar nu rättegång. Kamerbeek försvarar sig och säger att det handlar om ”liv och död”. ”I en demokrati har man rätt att få arbeta i en säker arbetsmiljö utan att behöva frukta för sitt liv.” ”Vi diskriminerar för att skydda oss.”

Kamerbeeks fru säger att problemet borde hanteras vid källan, hos angriparna, och att myndigheterna inte har tagit itu med detta viktiga jobb. Efter att ha blivit omskriven i en tidningsartikel är affären numera ett turistmål. Nederländare tar bilder av affären och lägger upp på Facebook.

Islam in Europe

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt