söndag 31 juli 2011

Inflödet av ensamkommande män knäcker transitkommuner

ENSAMKOMMANDE PI har aldrig trott på historierna att de ensamkommande skulle vara barn, det vill säga under 18. Undantag finns säkerligen men på det stora hela är det 18+ som ljuger sig in i landet. Majoriteten är från Somalia, Irak och Afghanistan så man kan fråga sig varför just Sverige? Är det människosmugglarna som sprider bilden av Sverige som ett lättlurat land?

Det finns flera skräckexempel där de naiva journalisterna låtit medföljande fotograf ta några bilder. Alla de bilder, oavsett redaktion, har varit på vuxna män. Det kan man se med blotta ögat. Och inte minst har fenomenet tagits upp av australiensk media tidigare. Se australiska tidningar avslöjar bluffen om "ensamkommade flyktingbarn"

Under första halvan av 1990-talet kom det få ensamkommande (2004; 388), men sedan hände något. Ett fullständigt okontrollerat inflöde de sista fyra-fem åren (2010; 2.393), där 2011 ser ut att toppa. Migrationsverket ifrågasätter inte åldrarna man uppger och politikerna, media och diverse andra naiva kallar dem för barn. Alla kritiska röster slås ned direkt. Kraven på tandröntgen avvisas osv. Större bild på dessa män och text finns här.

I går hade SVT Rapport ett inslag om det stora inflödet och att transitkommunerna inte klarar av att hantera den stora mängden. PI reagerade mer på de två ”barnen”. Det påstås att killarna är 15 och 16 år och SVT är noga med att inte visa upp dem i intervjun.

Mostafa och Sherzad, 16 och 15 år, har gjort en lång resa från Afghanistan, den gick med buss och lastbil och till fots och tog flera månader. De bet ihop, förhoppningarna och drivkraften att få ett bättre liv var tillräckligt stark.

Mostafa och Sherzad bryr sig inte lika mycket om vem som har ansvaret. De längtar bara efter att få komma in i det svenska systemet och kunna börja planera sin framtid. Att vänta är det värsta. Det är då tankarna smyger sig på: Hur livet i Sverige ska klaras av utan mamma och pappa när man fortfarande är ett barn.

-Jag tänker på min familj varje dag, speciellt på nätterna när jag har svårt att sova, säger Sherz

Textversion

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt