måndag 4 juli 2011

Per Gudmundson talar ut i norsk media

PK-HYSTERI Sedan Per Gudmundsons artikel i SvD om invandrares överrepresentation i norsk brottsstatistik och hans betänkligheter kring det har det sagts väldigt mycket om texten men framför allt Gudmundson själv. Epiteten har haglat tätt och allt det som är fel med det svenska samhället, med en åsikts- och tyckargestapo som dikterar de ”officiella” ståndpunkterna  – vilket straffas med exkommunicering vid överträdelse, har visats upp inför hela världen att beskåda på bloggar, Twitter, Facebook m.m. Dock har Gudmundson själv sagt väldigt lite, förutom att replikera en artikel av Dilsa Demirbag-Sten i DN har det varit tyst. På söndagen kommenterade dock Gudmundson de senaste attackera på sin blogg och i fredags publicerades en intervju med honom i norska Dag og Tid.

Fredag for to veker sidan presenterte Statistisk sentralbyrå (SSB) ei gransking av kriminalitet mellom innvandrarar i Noreg (sjå sidesak). Rapporten synte, også etter at det vart justert for alder, klasse, arbeid og bustad, at visse innvandrargrupper, særleg menn frå Kosovo, Midtausten, Nord-Afrika og Paki­stan, var kraftig overrepresenterte i straffe- og tiltalestatikken. Andre innvandrargrupper – kinesarar, tamilar, vesteuropearar – var derimot kraftig underrepresenterte samanlikna med etniske nordmenn. Funna vart presenterte i Dagbladet på nett, men førde ikkje til særleg debatt her i Noreg, truleg av di det meste av det som kom fram i SSB-granskinga, var kjent frå før.

I Sverige, derimot, gjekk det ikkje slik. Førre fredag skreiv kommentatoren og leiarskribenten Per Gudmundson i Svenska Dagbladet (SD) om den norske granskinga (kommentaren ligg på nettet). Han presenterte tala og fortalde at vanlege forklåringsmodellar som klasse ikkje leng­er heldt. Kvifor var tamilar som òg kom frå krig og fattigdom, så underrepresenterte, medan somaliarar og irakarar som kom frå liknande tilhøve, var overrepresenterte, spurde han.
Gudmundson lét det skina gjennom at kultur var ei viktig forklåring på at det er skilnad i kriminalitet mellom ulike innvandrargrupper. Til slutt sa han at svenske parti òg måtte byrja å diskutera problema som einskilde grupper førde til.

Responsen lét ikkje venta på seg. Hundrevis av menneske byrja å skriva i bloggar, på Facebook og på Twitter. Slike kommentarar ville desse som skreiv mot Gudmundson, ikkje akseptera, ei rekkje menneske hevda at Gudmundson måtte sparkast. Omar Mustafa, leiaren i Islamiska Förbundet, var berre éin av mange då han på Twitter spurde om «kor lenge skal rasisten Gudmundson få skriva denne smørja på SDs leiarsider». Over femti har i skrivande stund blogga om kommentaren, dei fleste er svært negative. Bloggaren Lisa Magnusson skreiv fylgjande om grunnane til at Gudmundson tok opp problema med kriminalitet: «Det finst ingen annan tenkjeleg grunn enn at han rett og slett er framand­fiendsleg.»

Läs hela intervjun hos Dag og Tid.

Relaterat

Gudmundson, statistiken och bortförklaringarna
Per Gudmundson dödshotad i "satirisk" krönika

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt