torsdag 26 maj 2011

Alliansen i Ludvika vill ta emot färre invandrare

LUDVIKA Enligt en överenskommelse med länsstyrelsen ska Ludvika kommun ta emot 80 nyanlända invandrare årligen. När frågan var uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott nyligen försökte dock allianspartierna få den siffran sänkt till 50 stycken för att kunna göra mottagningen så bra som möjligt, kvalitet över kvantitet, något som naturligtvis orsakar rabalder i det PK-sjuka Sverige.

– Det är viktigt att poängtera att vi inte är emot invandringen, men vi vill göra det bra för de som kommer, säger Håge Persson (M), ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Det var under nämndens möte den 19 april som två moderater, en folkpartist samt en centerpartist reserverade sig mot den nya överenskommelsen till förmån för förslaget att i stället ta emot 50 stycken årligen. Redan förra året hade alliansens representanter i kultur- och fritidsnämnden betänkligheter mot siffran 80.

Enligt Håkan Frank (M), 2:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, kan det kan bli svårt att ta hand om invandrarna på ett bra sätt.

– Risken när man tar emot för många flyktingar är att det blir problem i skolorna. Det påverkar undervisningen både för de som har kommit hit och för de svenska eleverna.

Även de ökade kostnaderna för eventuella försörjningsstöd nämner Frank som ett problem.

– Vi har redan stora utbetalningar där och det finns en risk att de som kommer blir utan arbete och behöver försörjningsstöd.

– Normalt har de som kommer sämre utbildning.

En lösning kunde enligt Frank vara att sprida ut invandrarna till flera kommuner.

– Det är många kommuner som inte tar emot några flyktingar alls. Man bör se till att fler kommuner ställer upp.

50 stycken nya invandrare per år ska dock Ludvika klara av.

– Så solidariska måste vi vara.

DT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt