fredag 13 maj 2011

SD begär riksdagsdebatt om gränskontroller

GRÄNSKONTROLLER Med anledning av att Danmark nyligen meddelade att man har för avsikt att återupprätta gränskontroller mot Sverige och Tyskland på grund av gränsöverskridande kriminalitet, och Frankrike och Italiens betänkligheter kring samma ämne efter tiotusentals nordafrikaner tagit sig till respektive land, begär nu Sverigedemokraterna en riksdagsdebatt på ämnet.

Under fredagen lämnade Sverigedemokraterna in en begäran till talmannen om aktuell debatt angående gränskontroller i Europa.

I begäran skriver partiet:
Under de senaste två veckorna har systemet för gränskontroller inom Schengenområdet diskuterats. Frankrike och Italien har i ett gemensamt förslag till reform uttalat sig om nödvändigheten att återinföra gränskontroller vid situationer av stor tillfällig utomeuropeisk invandring. I dagarna har Danmark beslutat att återinföra gränskontroller till Tyskland och Sverige. Skälet anges vara att motverka ökningen av smuggling och mänsklig trafficking.

Med tanke på den utvecklingen som nu sker inom Schengenområdet där man går ifrån principen om det gränslösa Europa mot en mer sansad hållning så anser Sverigedemokraterna att det är av vikt att få till stånd en debatt för hur Sveriges framtida gränskontroller ska se ut.

Gruppledare Björn Söder:
- Sverigedemokraterna har länge hävdat att gränskontrollerna bör återinföras och vi har påtalat de problem som den fria rörligheten har inneburit. Nu när detta är en uppmärksammad debatt runt om i Europa menar vi att även Sverige bör börja att diskutera den här frågan.

Mynewsdesk

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt