tisdag 3 maj 2011

Kriminell AFA:it fick fängelse ingick i drogrånarligan

DROGRÅNARLIGAN Malmökillen Tim träffade den 23 januari den 18-åriga kvinnan efter nattklubbsbesöket. Hon hade missat bussen och enligt Tim var hon påstridig som frågade om hon kunde få sova över hos Tim. Han gick med på det. Väl i Tims bostad i Västra hamnen (Turning Torso) bjöd kvinnan på medhavd Vodka Karamell, spetsad med sömnmedlet Theralen.

Efter tio minuter blev Tim extremt trött. Sedan minns han ingenting. När han vaknade var kvinnan borta, och med henne Tims tv, förstärkare, dator, hemmabiosystem, filmer, tv-spel, mobiltelefon, bankkort, pass, id-handlingar, kontanter samt en bil han lånat av en släkting. Förutom bilen värderades den grova stölden till drygt 54 000 kronor.

Misstaget

Tim blev intervjuad i Efterlyst och polisen utredde samtidigt. Det visade sig att kvinnan ringt dit sina kompisar från Tims telefon. Det var ett stort misstag. Efter en tids spaning slog polisen till mot kvinnan och fyra män. Man hittade också delar av stöldgodset. Den 18-åriga kvinnan, bosatt på Österlen, har erkänt att hon var en lockfågel där gänget utsåg ett lämpligt offer.

Ligan tros ligga bakom minst tre fall där unga män blivit rånade på samma sätt. I ett av de övriga två fallen blev kvinnan hembjuden till en kille i skånska Lomma och stal där en bärbar dator, plånbok, bankkort och armbandsur. Den 18-åriga kvinnan nekar dock till inblandning i de två andra rånen.

Malmö tingsrätt dömde

  • Lykke Olander, född 1993, för rån, grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel till sluten ungdomsvård i ett år istället för fängelse.
  • David Radnell, född 1987, till fängelse tre år och tre månader.

Övriga som var och tömde lägenheten fick fängelse mellan två år två månader till tre år:

  • Robin Holmberg, född 1991
  • Joakim Andersson, född 1991
  • Gustav Feuk, född 1991. Vänsterextremisten.

Samtliga ska solidariskt utge skadestånd med 43 000 kronor.

  • Ytterligare en man åtalades för bedrägeri då han tog ut 2 500 kronor med Tims bankomatkort. Han dömdes till fängelse i fyra månader för bedrägeri och olovlig körning.

Domstol

Malmö tingsrätt, B 1878-11

Gustav Feuks kriminella CV

Gustav Feuk är känd på PI sedan tidigare.

Han har flyttat till Erikslust vid det välbärgade Fridhem i Malmö (där Zlatan har sin 30-miljonerskåk). Tidigare bodde Feuk hemma hos föräldrarna i moderatstyrda lika välbärgade Skanör där hans föräldrar har ett hus för ca 8 miljoner kr. Gustaf Feuk går rakt emot sina föräldrar på den punkten och leker socialistisk rebell och har deltagit i olika upplopps-sammanhang där AFA:iter utgjort det svarta blocket. Gustaf Feuk ingår själv i det lösa AFA Vellinge, vilka härjat runt i kommunen med klotter, skadegörelse och annat.

Rosengårdskravaller

Under kravallerna i december 2008 på Rosengård deltog han i stenkast-ningen sida vid sida med arabiska våldspsykopater där de tände eldar, kastade stora stenar m m mot polisen. Gustaf Feuk greps tillsammans med en stenkastande arab, som av filmande poliser kallades för "apejäveln"; Hossam Choubach, född 1987-11-13. Båda åtalades för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, försök till grov misshandel men friades av såväl tingsrätten som hovrätten då det inte gick att till hundra procent avgöra om det var de två som kastade sten på filmmaterialet. Gustaf Feuk och Hossam Choubach är tidigare dömda på varsitt håll för skadegörelse och misshandel i andra sammanhang.

Brutalt personrån

Gustav Feuk letade tillsammans med en då 16-årig kompis, Christoffer Olajos-Eklund, upp en homosexuell 32-åring på sexchatten Free6. Inte för att ha sex med honom utan för att råna honom vid en fejkad dejt.

Den 11 december 2009 träffades trion utanför Konserthuset och gick sedan hem till 32-åringen som bor i närheten. Där drack de vin tills en av dem drog fram en batong. Han tvingades ned på golvet, bands med sladdar. Sedan rånade de honom på mobiltelefoner, kamera, kontanter, ryggsäck och en klocka. De tog också bankkort som tillhörde 32-åringen och hans sambo och fick koderna. En av dem ska ha berättat att de hade skulder till kriminella grupper. Innan de lämnade lägenheten varnades 32-åringen från att polisanmäla genom ett förtäckt hot vilket är en referens till mordet på Kapellgatan

"Tänk på det som hände på Triangeln"

Det var en referens till det islamistiska rånmordet på en annan homosexuell man, Daniel Nordström, 26 år, i dennes bostad på Kapellgatan i Malmö den 20 december 2008. Den 17 april 2009 kom domen mot två tonåriga muslimska kosovoalbaner:

  • Kushtrim Ademi, född 1993, till sluten sluten ungdomsvård 1 år 6 månader för mord.
  • Abdurrahman Nika, född 1991, till sluten ungdomsvård 3 år för mord.

Feuk kopierade deras "rånkoncept", där muslimerna chattade med Daniel på sexchattar under förespegling att man själva var gay, i detta fallet Abdurrahman Nika, och en "sexträff" var målet. I själva verket är Abdurrahman Nika uttalad islamist som hatar homosexuella och duon var ute efter att skada Daniel och/eller råna honom. Daniel höggs sedermera brutalt ihjäl med fem knivhugg. Åklagaren tog aldrig upp att det kunde vara ett religiöst hatbrott.

Feuks rättegång

32-åringen var detaljerad i sitt vittnesmål under rättegången. Feuk erkände rånet men förnekade till att ha bundit honom. Den drivande i rånet var Feuk enligt polisens utredning. I mars 2010 kom domen.

Malmö tingsrätt dömde

  • Gustav Feuk, född 1991, för rån i två fall, narkotikabrott och misshandel till fängelse tre månader förenat med skyddstillsyn. Den låga påföljden motiverade tingsrätten med att han behöver hjälp ur ett sexårigt narkotikamissbruk.
  • Christoffer Olajos-Eklund, född 1993, för rån i ett fall till ungdomsvård förenat med ungdomstjänst i 60 timmar.

Domstol

Malmö tingsrätt, B 1910-09

Nya hot

En tid efter rånet sökte Feuk upp 32-åringen igen och hotade denne utanför hans bostad. Feuk greps för olaga hot. Oklart om detta ledde till åtal och fällande dom.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt