fredag 20 maj 2011

Tema: Skolan PI vill höra din berättelse

TEMA SKOLAN Den svenska skolan är inte vad den varit en gång i tiden. Det kan handla om grova hot, misshandel, bötning, skadegörelse, vapen och knivar, mordbränder, med mera – i spåren av det nya Sverige. PI inleder därför en temaserie där utsatta slutkörda lärare och hotade elever samt övriga ska – anonymt – få komma till tals utan några pekpinnar eller av karaktären ”locket på.”

Ett färskt hårresande exempel: En källa på en grundskola i Malmö hörde nyligen av sig till PI. Personen har nära koppling till eleverna som är 9 år gamla och går därmed i tredje klass. Samtliga elever är invandrare. Källan berättade om en livrädd personal och konflikträdd rektor och skolledning. Anledningen var att en av 9-åringarna (och kompisarna) har tillgång till ett eller flera skarpladdade vapen som man hotar andra elever med, ända ner till sjundeklassare. Godis, pengar, tvingar sina offer att snatta, med mera. 9-åringens pappa är en välkänd kriminell och ska vara ledargestalt i Black Cobra. Därför håller skolan tyst utåt. De vågar helt enkelt inte att ingripa eller polisanmäla.

Hör av er

Vi vet att det finns många i skolmiljön som knyter näven i fickan men som inte kan säga precis vad de tycker och tänker utan att det blir konsekvenser. Många unga som är livrädda för att gå till skolan. Och mängder med lärare som försöker handskas med stökiga elever. Det finns också rektorer och ledning som försöker tysta ned konflikter. Just sådant vill vi lyfta fram i ljuset.

Lärare, elever, med flera. Hör av er till oss!

Berätta om era upplevelser och händelser, från lågstadiet till gymnasium. Ni får givetvis vara anonyma med tanke på er utsatthet. Vill ni ange berörd skola är det upp till er. Men tänk på att det inte ska gå att identifiera er.

skolan [at] politisktinkorrekt punkt info

Märk ämnesraden med ”Skolan”.

Mvh
Redaktionen

Obs! Inga tips bland kommentarerna.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt