måndag 23 maj 2011

Brittiska utrikesministern vill stävja inflödet av nordafrikaner

STORBRITANNIEN Den brittiska utrikesministern William Hague sa i en intervju med Sky News att Europa måste vara tuffa och kompromisslösa för att stävja flödet av invandrare från Nordafrika och inte  bara acceptera flödet av hundratusentals, eller till och med miljontals, människor.

Hague menar att det måste till en djärv och ambitiös ansträngning för att främja en ekonomisk utveckling i Nordafrika så att människor kan leva sina liv där de är.

Framför allt Italien har blivit mer eller mindre invaderat av människor från Libyen, Tunisien och andra nordafrikanska nationer. Andra medlemsländer i Schengen, som innebär passfritt resande över gränserna, oroar sig för att då nordafrikanerna väl satt sin fot i Europa tar de sig vidare.

Vidare menar Hague att det enda sättet inflödet kan tacklas är genom ordentliga kontroller, något de måste vara benhårda med.

— Vi kan inte bara acceptera ett flöde på hundratusentals eller miljontals människor till Europa och sedan komma bortom det.

Tidigare i maj meddelade Danmark, en av Schengenländerna, att de kommer att återupprätta gränskontroller mot Tyskland och Sverige. Det har också varit spänt mellan Italien och Frankrike sedan Italien delat ut tillfälliga uppehållstillstånd till många av nordafrikanerna, vilket öppnade dörren för dem till resten av EU – och Frankrike i synnerhet. Italien har beklagat sig över bristen på hjälp från sina EU-grannar.

BBC

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt