söndag 1 maj 2011

Ensamkommande dumpades från minibuss efter bråk

ENSAMKOMMANDE PI har tidigare tagit upp Semret, ett boende i Härnösand där man inhyst ensamkommande. Hemmet har- och är föremål för flera utredningar då de ensamkommande från Somalia, Afghanistan och Irak har varit aggressiva och hotfulla flera gånger mot personalen samtidigt som ledningen inte skött boendet där socialdemokraten Ulla-Karin Hällström-Sahlén är chef för Semret.

Kommunen, Arbetsmiljöverket, Kommunal och polisen är inblandade för att komma till rätta med de aggressiva ensamkommande "barnen" och den utsatta arbetsmiljön. Som en parentes dokumenterar SVT de ensamkommande till en kommande TV-serie om deras vardag.


Nytt bråk

PI fick ett tips om en insändare i tidningen Allehanda, där det framgår att dessa ensamkommande varit inblandade i nytt bråk, nu under en utflykt. Samtidigt är skribenten så rödgrön som någon kan tänkas vara:

Gjordes allt rätt?

Sju ungdomar från ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Härnösand var på väg i en minibuss till Örnsköldsvik då ett bråk uppstod. Personalen löste situationen genom att vända åter till boendet. Kvar på en parkeringsficka på E4:an vid Skuleskogen stod dock fem av ungdomarna, kvarlämnade av personalen.

Enligt chefen för boendet vägrade ungdomarna att åka med bussen hem och personalen kontaktade deras gode män och vårdnadshavare för att informera dem om situationen. Man ska också ha försökt komma i kontakt med ungdomarna.

– Det finns ingen anledning att kritisera min personals agerande, säger Ulla-Karin Hällström Sahlén, chef för boendet.

Då borde Hällström Sahlén verkligen välkomna en utredning av händelsen. Att fem ungdomar från ett flyktingboende lämnas på en parkeringsficka längs E4:an, och att polisen i Örnsköldsvik påträffar dem först flera timmar senare, 1,5 mil därifrån, känns inte tryggt på något sätt och vis. Fanns det verkligen ingenting som hade kunnat göras annorlunda?

Anders RönmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt