onsdag 18 maj 2011

Pris till Expressen för antidemokratiskt projekt

Klicka upp

TRAVESTI Expressens satsning inför valet 2010 med en egen valstuga på Sergels torg i Stockholm, dit Sverigedemokraterna var portförbjudna, gav tidningen priset INMA Awards i klassen Readership/Usage of the Print Newspaper. En utmärkelse chefredaktör Thomas Mattsson är mäkta stolt över och som vanligt måste pladdra om i sin blogg.

Valstugan var en unik satsning som Expressen gjorde i valspurten. Aldrig tidigare har en tidning haft en valstuga mitt i Stockholm. I valstugan kunde läsarna och väljarna möta politiker, ställa frågor och diskutera politik med allt från partiledarna från riksdagspartierna till företrädade för Expressens ledarsida.

– Jag tror att många imponerades av att alla partiledare och ministrar kom till Expressens valstuga för att möta väljare, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Inte nog med denna travesti – framsidan man visar upp på galan är den med ett stort ”Nej!” och en ihopknycklad valsedel tillhörande Sverigedemokraterna på gatan.

PI frågar sig om Expressen skulle fått detta pris om INMA visste hur det verkligen förhöll sig. Organisationens hemsida finns på inma.org och här kan man skicka e-post till ledningen.

Expressen · Thomas Mattssons blogg

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt