tisdag 3 maj 2011

Fel att skjuta bin Ladin enligt MP och V

BIN LADIN Det tog inte många timmar efter att beskedet om bin Ladins död kablats ut runtom i världen förrän svenska politiker ställde upp sig på rad för att beklaga sig över det inträffade. Tidigare berättade vi om Hanna Wagenius, styrelseledamot i Centerns ungdomsförbund, som snabbt var ute med en debattartikel på Newsmill med rubriken ”Ociviliserat att hylla mordet på bin Ladin”. Hon får nu sällskap av Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Det är partiernas utrikespolitiska talespersoner, Bodil Ceballos (MP) respektive  Hans Linde (V), som gått i taket efter att världens mest efterlysta terrorist tidigt på måndagsmorgonen äntligen kunde oskadliggöras.

- Jag tycker att det var bra att man hittade honom efter så långt arbete. Men jag tycker inte det är lika lyckat att man går in och knäpper honom. Man borde ha ställt honom inför rätta. Som man gjorde med Saddam Hussein, säger Ceballos och fortsätter:
- Det känns konstigt att folk går ut och firar ”nu har vi mördat någon”. Jag förstår att amerikanarna har fått någon form av upprättelse, men tillvägagångssättet är inte det korrekta.

Ceballos ser en fara i att bin Ladin sköts ihjäl då hon menar att det ökar på hans martyrskap.

- Hade han ställts inför rätta hade det varit en annan sak. Då hade vi visat att vi är civiliserade, vi beter oss inte på samma sätt som han har gjort.

Hans Linde håller med.

- Jag känner avsky för Usama bin Ladins idéer. Men jag beklagar att han nu inte kan ställas inför rätta ocht få stå till svars för sina brott, säger Linde.
- Det hade varit betydligt mer önskvärt att låta detta hållas inom rättsstatens ramar.

ExpressenUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt