fredag 13 maj 2011

Yngling dömd för våldtäkt i källare

VÅLDTÄKT Fredagen den 27 augusti och lördagen den 28 augusti 2010 pågick Värnamodagarna. På lördagsmorgonen anmälde en ung tjej att hon blivit våldtagen i en källare på Kolonigatan i Värnamo. Våldtäktsmannen var hennes kompis kompis, Denis Dedic.

Målsäganden drack cider under fredagskvällen tillsammans med sina väninnor och försökte få tag på sin killkompis. När det inte gick sms:ade man Denis i hopp att han skulle få tag på honom. Denis ville samtidigt ha med flickorna på en fest och gänget sammanstrålade för att ta sig dit. Men några av dem tjafsade med varandra och gick på sitt håll.

Denis Dedic och hon fortsatte tillsammans. Denis Dedic tog tag i hennes arm och drog ner henne i enkällare på Kolonigatan. Hon kan inte minnas om dörren till källaren var låst eller inte. Hon försökte göra sig fri. Denis Dedic drog in henne i ett cykelförråd och började tafsa på henne. Han försökte få av hennes leggings och trosor samt dra ned henne på golvet. Hon lyckades komma undan men fick inte upp dörren från cykelförrådet. Denis Dedic fick ner henne golvet. Hon hamnade på rygg med Denis Dedic ovanpå sig. Han höll fast henne med sin kroppsvikt. Denis Dedic fick ner hennes leggings och trosor till anklarna.

Han drog ner sina egna byxor, tryckte isär hennes ben och penetrerade hennes vagina med sin penis. Hon sa till honom att sluta och att hon inte ville. Denis Dedic svarade "jag vet att du vill ha mig". Hon försökte komma loss och slingrade sig. Han gled ur henne och hon vred sig runt på mage. Denis Dedic tryckte ned henne mot golvet genom att lägga sin hand över hennes nacke och genomförde ett vaginalt samlag bakifrån. Hon bad honom att sluta, sa att hon ville tillbaka till sina kompisar och grät. Denis Dedic fortsatte tills han fick utlösning i henne.

Efteråt klädde han och hon på sig. Hon följde Denis Dedic ut ur källaren. Utanför mötte de kompisarna. När tjejen var ensam med sin ena tjejkompis berättade att hon gjort något dumt och att hon hade haft sex med Denis Dedic. I det läget förstod hon inte att hon hade blivit våldtagen.

Jönköpings tingsrätt

  • Denis Dedic, född 1991, för våldtäkt till fängelse 1 år 4 månader. Han ska även betala 80 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

Dennis Dedic förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes år 2010 för rattfylleri och narkotikabrott till böter och år 2009 för misshandel till 40 timmars ungdomstjänst. Övriga avsnitt avser åtalsunderlåtelser eller förelägganden om ordningsbot.

Kriminalvården (Frivården Jönköping) har i sitt yttrande angett att det inte finns förutsättningar för skyddstillsyn och att Denis Dedic är lämplig för samhällstjänst. För en vuxen person motsvarar brottets straffvärde fängelse två år. Med hänsyn till Denis Dedics ungdom får fängelse väljas som påföljd endast om det finns särskilda skäl för det. Brottets art och straffvärde medför enligt tingsrätten att det finns sådana skäl för ett fängelsestraff. Straffets längd bör dock begränsas till ett år och fyra månader på grund av Denis Dedic ålder.

Domstol

Jönköpings tingsrätt, mål nr B 3303-10

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt