tisdag 17 maj 2011

Hovrätten friar man från våldtäkt på 13-åring trots överväldigande bevismaterial

VÅLDTÄKT PÅ BARN Den 38-årige mannen dömdes till fyra års fängelse för våldtäkt på en 13-årig flicka. Lunds tingsrätt ansåg att bevisen talade "med styrka för att samlag förekommit".

Bevisen utgjordes bland annat av SMS, MMS och hundratals pornografiska fotografier på flickan, däribland bilder där hon fått olika föremål uppstoppade i sitt underliv.

Nu har hovrätten upphävt tingsrättens dom. Hovrätten anser att flickans berättelse saknar "inlevelse".

Hovrätten anser att utredningen är bristfällig och att flickans berättelse bland annat saknar "inlevelse" och friar därför mannen från misstankarna om våldtäkt mot barn och det tidigare utdömda straffet på fyra års fängelse. 38-åringen döms för utnyttjande av barn för sexuell posering, ett brott han erkände.

Metro Skåne:

Den då 13-åriga flickan sökte sig till familjen eftersom hennes egna hemförhållanden var svåra. Hon blev, som hon utrycker det själv, en "extradotter".

Mannen, som erkänner att han haft känslor för flickan, övertalade henne att posera för honom.

– Hon var vacker naken, säger han i förhör.

[..]

Hon berättade i förhör att det hela snart övergick ledde till ett sexuellt förhållande.

Mannen åtalades vid Lunds tingsrätt för våldtäkter vid minst 20 tillfällen, både analt, oralt, vaginalt, med fingrarna och med olika föremål.

Men Hovrätten anser inte att bevisen räcker.

Rätten anmärker också på att ingen utredning gjorts kring flickans läkarbesök som hon gjorde med anledning om bland annat blödningar i underlivet.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt